Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Chinese markt veelbelovend voor premium fruit

Eerste Chinese producent van Japanse Cantaloupe meloenen

"Momenteel zijn wij de enige Chinese producent van Japanse Cantaloupe meloenen," vertelt marketing manager, Zheng Jian Jun van Hainan Pure Green Agricultural R&D. Wij werken dit jaar met twee productielocaties: een plantage in de provincie Hainan, waar we meloenen oogsten van december tot mei en een tweede in de provincie Shanxi. Volgend jaar zullen we onze productie nog verder uitbreiden met een plantage in de provincie Hebei. 

Zheng Jian Jun van Hainan Pure Green Agricultural R&D met een door het bedrijf geteelde premium Cantaloupe meloen

"We importeren zaad uit Japan en doen zelf ook onderzoek. Recentelijk hebben we 70 hectare nieuwe variëteiten aangeplant waarvan we volgend jaar de eerste oogst verwachten."

Meloenteelt in Hainan

"Onze meloenen zijn bekend vanwege hun uiterlijk, sappigheid en zoete smaak. Het suikergehalte is hoog, meer dan 15 brix. De groothandelsprijs ligt op €2,25 per kilo. De retailprijs ligt rond de €4,50 per kilo. 

Zheng Jian Jun ziet de toekomst met vertrouwen tegemoet. "Het telen van Japanse Cantaloupe meloenen vergt de nodige vakkennis en investeringen. Tot op heden zijn wij de enige Chinese producent en is de markt goed. De premium Taiwanese meloen vormt onze enige concurrent."



Hainan Pure Green Agricultural R&D's onderzoeksprogramma naar nieuwe rassen

Zheng Jian Jun legt uit dat de markt in China gunstig is voor premium fruit. Consumenten geven graag geld uit aan kwaliteitsfruit. "We hebben onlangs geïnvesteerd in verpakking en ontwerp. Al onze meloenen worden verpakt onder de merknaam 'MeiLong'. Eén doos bevat 6 tot 8 meloenen en weegt ongeveer 10 kilo. In de toekomst willen we onze beste meloenen ook per stuk in een geschenkverpakking aan gaan bieden."

Momenteel doet het bedrijf nog geen zaken met het buitenland en richt het zich op de binnenlandse markt. Op de groothandelsmarkt in Guangdong worden de meloenen echter wel aan Hong Kong en Macao doorverkocht. Het bedrijf wil zich in de toekomst ook toe gaan leggen op online verkoop.



Meer informatie

Zheng Jian Jun
Hainan Pure Green Agricultural R&D
Phone: +86 400 877 7878

Publicatiedatum: