Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Tonny Hooijmans, Oké Trading:

"Tekort aan kastanjechampignons en oesterzwammen"

Tholen - De afgelopen weken verliep de champignonmarkt beter dan afgelopen jaar. "Alleen deze week blijft de verkoop van de witte champignons wat achter en de kastanjechampignons en oesterzwammen zijn schaars", vertelt Tonnie Hooijmans van Oké Trading uit Velddriel. "De aanvoer loopt volgens planning en zal de komende weken gaan toenemen."

De prijzen van de witte champignons liggen momenteel rond de 1,50 euro. "Normale prijzen", zegt Tonny. "Voor de afzet moeten we het toch vooral hebben van de binnenlandse markt en het Verenigd Koninkrijk, aangevuld met wat export naar Duitsland en Frankrijk. De exportpositie op de Scandinavische markt zijn we toch langzaam aan het kwijtraken, die landen worden tegenwoordig rechtstreeks door Polen beleverd."

"De Nederlandse export van conserven staat al langer onder druk, maar dat verlies halen we met de verse champignons niet meer in. Vroeger was Nederland marktleider, maar tegenwoordig is de Poolse productie twee keer zo groot en groeit ook de Britse en Duitse teelt. Op de exportmarkten rest ons de rol van gatenvuller, daar hebben we mee te leven", besluit Tonny. "Maar negatief ben ik niet hoor, traditioneel gaan er de komende weken weer herfstacties lopen en die vraag vullen we graag in."

Voor meer informatie:
Oké Trading
Koestraat 10
5334 LJ Velddriel
Tel: 0418-639129
tonny@oketrading.nl
www.oketrading.nl