Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Van Lente Groenten en Fruit viert feest

Gerrit van Lente 50 jaar in de zaak

Tholen - Groenteboer Gerrit van Lente viert maandag het feit dat hij al 50 jaar in de zaak is. Een gezond gestel is volgens hem de belangrijkste reden dat hij de kaalslag in de middenstand heeft overleefd. "Het vak van groenteboer is meer een roeping dan een baan. Het vergt namelijk 200% inzet. Jaren was ik zes dagen per week vanaf half zes tot ver in de avond in de zaak te vinden. Die 80 of 90 uur per week heb ik inmiddels teruggesnoeid naar 60. Overigens heb je gezondheid niet zelf in de hand. Ik ben dus vooral erg dankbaar dat ik al sinds 1965 in de zaak ben."


 
De winkel in IJsselmuiden is opgericht in 1900. In 1975 overleed zijn vader en in 1997 heeft de groentezaak nog de laatst overgebleven groentezaak van Kampen overgenomen. Sinds 1998 is de buurtwinkel gesloten en richt de detaillist zich meer op speciaalzaken en catering. "Het verzorgen van evenementen als barbecues beslaat nu ongeveer 50% van de activiteiten. Je moet namelijk mee met de tijd. Vroeger verkochten we voor de morgen om was zo'n 100 kisten andijvie en spinazie. Nu zijn dat er hooguit tien. De 'normale' groenten worden steeds meer overgenomen door bewerkte en kant-en-klare producten." ziet Gerrit. Volgens hem lijden de marges er echter niet onder. "Door de bewerkte AGF zit er meer in personeelskosten maar de marges op de totale mix zijn wel verbeterd."
 
Gerrit is optimistisch over de toekomst: "Je ziet dat de gezonde lifestyle weer terugkomt. Daar blijven wij samen met onze leverancier Postuma op inspelen. Volgens de oude Postuma bepaalde vooral de leeftijd van het personeel de leeftijd van de onderneming. Met een dochter en twee zonen in de zaak heb ik dus goede hoop voor de toekomst."

Meer informatie:
Van Lente Groente & Fruit, Catering & Verhuur
Gerrit van Lente
E: info@van-lente.nl
T: 038-3318287
www.van-lente.nl
Publicatiedatum: