Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Goede prijzen voor Iraanse Mozafati-dadels

De oogst in 2015 van verse Mozafati-dadels in Iran loopt op zijn einde. Dit jaar is de oogst ongeveer 30% kleiner dan vorig jaar. Behnaz H. Beik van Aban Arya, een expediteur van dadels, bevestigt dat de kwaliteit goed is met dadels van groot formaat.

Wat verpakken betreft legt ze uit dat het normale gewicht rond de 7,5 kilo is. "Zwaarder dan dit is beter en lichter dan dit is niet zo best." Bij Aban Arya komen cartons met Mozafati dadels van minder dan 7 kilo dit seizoen niet zo vaak voor. Dit is in tegenstelling tot vorig jaar, toen cartons van meer dan 8 kilo zeldzaam waren en de meerderheid onder de 7 kilo viel. "Het bruto gewicht is een kenmerk van de kwaliteit van het fruit dat erin zit. Bij zwaardere master cartons wordt aangenomen dat ze van betere kwaliteit zijn dan lichtere cartons. Op basis van hun betere kwaliteit worden zwaardere cartons voor hogere prijzen verkocht."



Wegens de kleine oogst van dit jaar zal de prijs van Mozafati-dadels naar verwachting steeds meer omhoog gaan tijdens het seizoen. Degenen die het snelst hun bestellingen hebben geplaatst, zullen het meeste profijt van de situatie hebben.


De situatie van de Mozafati-dadels heeft ook invloed op andere variƫteiten. Dit geldt vooral voor die dadelsoorten, die gebruikt kunnen worden als vervanging voor Mozafati-dadels, zoals Kali en Kab Kub. "Er wordt ook een toegenomen markt voorspeld voor andere variƫteiten, zoals Rabbee en Sayer. Daarom geldt dat hoe sneller je je bestellingen voor Iraanse dadels plaatst, hoe beter." Gewoonlijk begint de aankoop voor de ramadan in februari, maar in dit specifieke jaar wordt geadviseerd dat de beste periode om dadels voor de ramadan in 2016 aan te schaffen neerkomt op van nu tot december 2015.

Voor meer informatie:

Behnaz H. Beik
Aban Arya Tejarat Gostar Co.
Tel: +98 21 44295748 / 4424998 / 44296124
Fax: +98 21 44296115
HP : +98 912 3273884
Web: www.abanarya.com
E-mail: info@abanarya.com

Publicatiedatum: