Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Walmart: gratis ophaalservice

Aeon's winst waarschijnlijk met 70% gestegen

Walmart Chile plant verkoop winkelcentra
Walmart Chile wil zijn keten van winkelcentra verkopen om zich te kunnen concentreren op zijn grotere activiteiten rondom supermarkten in het land. Dit is onlangs aangegeven door een Chileense woordvoerder van Walmart.

Whole Foods stopt verkoop producten uit gevangenis
Whole Foods heeft aangegeven te stoppen met de verkoop van producten die afkomstig zijn van werkprogramma's in gevangenissen. Dit is in reactie op de acties van demonstranten, die in protest een winkel in Texas hadden overgenomen. Whole Foods belooft met april 2016 deze producten, waaronder geitenkaas, tilapia en forelvallen, uit de schappen te hebben verwijderd. De werkprogramma's in gevangenissen in onder meer Colorado zijn volgens een woordvoerder van Whole Foods opgezet om gedetineerden te helpen re-integreren in de maatschappij.

Walmart: gratis boodschappen-ophaalservice
Walmart wil meer werk maken van thuisbezorging, maar gaat zich voor nu richten op de lokale ophaalservice bij online bestelde boodschappen. Deze dienstverlening wordt beperkt aangeboden in vestigingen in Atlanta te Georgia, Charlotte en Fayetteville in North Carolina, Salt Lake City en Ogden in Utah, Nashville in Tennessee, Tucson in Arizona en Colorado Springs in Colorado. De service wordt uitgebreid met meerdere vestigingen in de komende tijd. Walmart heeft geëxperimenteerd met leveringsdiensten in Denver en San Jose, maar consumenten bleken de voorkeur te geven aan een ophaalservice in plaats van een leveringsdienst.

Aeon's winst stijgt 70%
De Japanse retailgiant Aeon gaat naar verwachting een winsttoename melden van 70% tot ongeveer 72 miljard yen (€533 miljoen) voor de zes maanden tot 31 augustus. De winst steeg in vergelijking met vorig jaar toen er sprake was van een omzetbelasting in april 2014 die het consumentenvertrouwen in de economie temperde. Redenen voor deze toename zijn verder sterke prestaties van de supermarktsector in het algemeen en de poging om het aankoopbeleid aan te passen aan de vraag op lokaal niveau. De omzet steeg met 20% tot ongeveer 4 biljoen yen (€29,8 miljard).

Kroger lanceert nieuw internationaal merk
Kroger heeft een nieuw merk gelanceerd. Het betreft een assortiment aan geïmporteerde voedingsmiddelen, die met het merk aan een internationaal thema tegemoet komen. De naam van het merk is Hemisfares en omvat momenteel 27 verschillende producten. Hieronder vallen onder andere authentieke Italiaanse producten zoals Siciliaanse gelato en balsamico-azijn uit Modena. Later volgend jaar zullen ook producten uit andere landen aan deze lijn worden toegevoegd, zoals uit Spanje en Japan.
Publicatiedatum: