Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Duitsland: perenprijzen stabiel - Italiaanse peren domineren de markt

In Duitsland waren er in week 39 vooral Italiaanse peren op de markt. Naast Williams Christ waren vooral Abate Fetel en Santa Maria op de markt vertegenwoordigd. Uitstekende partijen, die vrij waren van gebreken, werden vlot verkocht tegen vrijwel onveranderde prijzen ten opzichte van de voorgaande week. Op basis van het toegenomen aanbod was er bij de standaardoffertes vaak sprake van prijsverlagingen.


Gemiddelde prijzen Duitse peren Bron: BLE

Voor Boscs Flaschenbirne moest men soms iets meer betalen dan in de voorgaande week. Duitsland was sterker op de markt vertegenwoordigd dankzij een grotere toevoer van Duitse Williams Christ, Conference en vooral Alexander Lukas peren. Wanneer de toevoer in evenwicht was met de vraag, konden de prijzen deels stabiel gehouden worden. In de meeste gevallen daalden ze echter marginaal. Het Nederlandse aanvullende aanbod, met in stijgende omvang Conference en in kleinere omvang Gellert, werd tegen constante of lagere prijzen verkocht.


Prijzen van Italiaanse peren Bron: BLE


Peren uit Europa in 2015 Bron: BLE

Turkse Santa Maria peren scoorden meestal punten met een uitstekende kwaliteit, waardoor men nauwelijks reden had om de prijzen bij te stellen. Wanneer dit wel gebeurde, tendeerden deze merkbaar omhoog.

Meer informatie en statistieken zijn hier te vinden:
BLE Marktbericht KW 39/2015
Publicatiedatum: