Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Kroger test nieuwe technologie

Costco volgend jaar op Franse markt

Faillissementsrechtbank doet arbeidsovereenkomst A&P te niet
Een rechter van de e federale faillissementsrechtbank heeft onlangs een aantal uitspraken gedaan ten gunste van de Amerikaanse supermarktketen A&P. A&P wil gebruik maken van de wetgeving omtrent faillissementsaanvraag om onder de contractuele rechten uit te komen van bijna 26.000 vakbondsleden, wat bijna 90% van alle werknemers is.
Volgens de rechter moet de ontslagvergoeding van ongeveer 2.500 A&P-stafleden die al ontslagen zijn tot 52% verlaagd moeten worden van wat oorspronkelijk uitgekeerd zou worden onder de arbeidsovereenkomst tussen A&P en de vakbond die de werknemers vertegenwoordigt. Werknemers die eerst $300 (€269) hadden moeten krijgen voor elk jaar dat er gewerkt is, krijgen nu $156 (€241) per jaar. De rechter bepaalde ook dat de contractuele rechten voor werkzekerheid voor senior medewerkers teniet worden gedaan. Veel van deze medewerkers hebben hun hele werkleven gewijd aan het bedrijf.

Walmart snijdt in banen bij hoofdkwartier
Walmart Stores plant binnenkort een ontslagronde, dat effect zal hebben op honderden werknemers bij zijn hoofdkwartier in Arkansas, zo meldt de Wall Street Journal.

Walmart en Kroger breiden online supermarkt uit maar Publix nog niet
Terwijl twee van Publix Super Markets' grootste concurrenten hun online boodschappenservice uitbreiden, geeft de directeur van de in Lakeland gevestigde supermarktketen aan dat het bedrijf altijd kijkt naar dit soort service. "We kijken er altijd naar, omdat we de consument in de gaten houden," zegt directeur Jones. "Dus als de consument ons vertelt dat ze naar meer gemak zoeken, moeten we uitzoeken en definiëren wat dit betekent bij Publix om deze consument tegemoet te komen. Als dat een leveringsdienst inhoudt, blijven we daar naar kijken om te zien of dit uitgebreid moet worden ten opzichte van wat we vandaag de dag doen."

Sainsbury's meldt 15% toename in online boodschappenbestellingen
De Britse supermarktketen Sainsbury's heeft aangegeven dat het een significante toename heeft gezien in de hoeveelheid van online supermarktbestellingen. In een verklaring over de resultaten van het tweede kwartaal dat op 26 september eindigde, zei CEO Mike Coupe dat online bestellingen met 15% waren toegenomen en dat het aantal Click and Collect-locaties toe was genomen tot 52.

Kroger test nieuwe technologie
Consumenten bij Kroger krijgen misschien op een dag een melding als ze langs een item op hun boodschappenlijst lopen. De in Cincinnati gevestigde supermarktketen test nu digitale schappen-technologie uit, waarvan verwacht wordt dat het de winkelervaring verbetert door middel van full-motion video en meldingen voor consumenten. Deze en andere innovaties werden onlangs bekend gemaakt aan Kroger-managers op een jaarlijkse managementbespreking.

Tesco bespreekt geen overzeese overnames meer 
Tesco heeft niets meer besproken met betrekking tot overzeese desinvesteringen en overnames, aldus voorzitter John Allan op een vergadering voor aandeelhouders, waar de verkoop van Tesco's Zuid-Koreaanse branch voor $6,1 miljard (€5,47 miljard) werd goedgekeurd. De grootste overzeese vestigingen, die Tesco nu nog heeft, zijn in Thailand, Maleisië, Centraal-Europa en Ierland. Eerder dit jaar gaven mogelijke kandidaten aan interesse te hebben in de overname van Tesco's Thaise en Maleisische tak.

Costco volgend jaar op Franse markt 
Costco Wholesale heeft zijn plannen aangekondigd voor het openen van vestigingen in Frankrijk. Tot nu toe was de groothandelsketen vrij stil over het betreden van de Franse markt. Bij een onlangs gehouden vergadering gaf CFO Richard Galanti aan dat een vestiging gepland is voor de Parijse voorstad Villebon-sur-Yvette, die tegen het einde van het volgende fiscale jaar in augustus 2016 geopend zou moeten worden.

De nieuwe vestiging is onderdeel van een grote aanloop in de internationale bedrijfsvoering van Costco, dat er veelbelovend uitziet. Het bedrijf heeft echter qua winst hinder ondervonden van de zwakke buitenlandse valuta ten opzichte van de sterke Amerikaanse dollar. In het fiscale jaar van 2016, dat in september is begonnen, plant Costco om 32 extra vestigingen op te zetten, waarvan er 10 tot 12 zich in het buitenland bevinden.

Dat is met inbegrip van de Franse locatie, maar ook met twee extra vestigingen in Madrid. Galantie gaf toe dat West-Europa een moeilijke markt is om binnen te dringen, wegens alle regels, wetgeving en vergunningen, maar zei ook nog steeds erg geïnteresseerd te zijn dit proces door te zetten.

Directie Woolworths stapt op voor vernieuwing van de raad van bestuur
Een dag na de eerste vergadering van de raad van bestuur onder de leiding van de nieuwe voorzitter Gordon Cairns, zijn twee van de meest ervaren directieleden van de supermarktketen opgestapt. De reden hiervoor is om ruimte te maken voor vernieuwing binnen de raad van bestuur.

Voormalig Tesco-directeur Christine Cross en voormalig Kellogg-directeur David Mackay hebben beiden Woolworths geadviseerd dat ze niet herkozen willen worden als onafhankelijke raadsleden bij de jaarlijkse vergadering van aandeelhouders.

Russische huishoudens geven elke tiende roebel uit bij Magnit
Volgens vedomosti.ru hebben de buurtwinkels van Magnit het marktaandeel op de Russische supermarktsector in 2014 vergroot van 8% naar 8,2%. Het aandeel van de hypermarkten van Magnit daalde van 2,6% naar 2,5%. Magnit is hiermee goed voor 33% van de dagelijkse uitgaven van Russische families. De grootste ketens die hun marktpositie verbeterden waren Pyaterochka, dat 0,3% toevoegde en zijn aandeel vergrootte tot 6,1%, Auchan dat 0,1% toevoegde tot 4,2% en Perekrestok dat 0,2% toevoegde tot 1,6%.

De leiders in marktomzet groeien ook. De omzet van Magnit in Augustus nam toe met 20,76% en van Dixi met 12,9%. Alle formats voor moderne retail (hypermarkten, Cash & Carry-winkels, supermarkten en discounters) hebben hun marktaandeel vergroot, al hebben discounters de laatste jaren de grootste toename laten zien. De vraag van consumenten is verschoven naar producten met lagere prijzen, vooral naar huismerken.

Roemenië: Selgros Cash & Carry verkoopt nu AGF in bulk
Selgros Cash & Carry Romania, een van de grootste retailers op de Roemeense markt, heeft besloten om zijn consumenten de gelegenheid te geven om groenten en fruit in bulk te kopen. Alle vestigingen hebben nu producten opgesteld op een manier die consumenten in staat stelt om de hoeveelheid te kiezen en precies te wegen hoeveel ze nodig hebben. Het nieuwe format is doorgevoerd om het winkelgemak te vergroten, aldus de CEO van Selgros.

Selgros Cash & Carry Romania kwam in 2001 op de lokale markt en heeft momenteel 19 vestigingen in Boekarest, Brasov, Iasi, Targu Mures, Oradea, Cluj, Ploiesti, Timisoara, Craiova, Bacau, Galati, Braila, Arad, Suceava en Constanta.

Publicatiedatum: