De tomaten werden in augustus geplant en zullen non-stop het hele jaar door worden geoogst. "Tot nu toe hadden onze klanten het grootste deel van het jaar geen verse tomaten beschikbaar", aldus Lazarski. "Wij geloven dat de beste tomaten dicht bij huis groeien en dat is waarom we verheugd zijn om hen te laten kennismaken met de Chicago markt." Lazarski werkt samen met detailhandel en restaurants en verkoopt naar schatting £ 4.500.000 aan tomaten per jaar. Local Foods, een groothandel, kruidenier en partnerbedrijf van MightyVine, helpt om de tomaten naar de lokale markt te krijgen. "Ons product wordt goed ontvangen. Sommige van de topchefs-koks in Chicago zijn erg enthousiast over de mogelijkheid om midden in de winter verse tomaten te serveren", zei Lazarski.
Meer dan 95% van de productie bestaat uit trostomaten. "We zijn binnen Noord-Amerika de enige teler van de variëteit Roterno. De overige vijf procent van de productie wordt ingevuld met tros cherry tomaten en een medley van kleinere variëteiten. Voor cherry tomaten telen we het ras Robinio; hiervoor hebben we de exclusieve rechten binnen Noord-Amerika."vertelt Lazarski.
Vine doorknippen
Op 9 oktober viert MightyVine zijn eerste oogst met het ceremonieel doorknippen van een tros. Het bedrijf heeft kopers, media, lokale en staats-politici uitgenodigd voor de ceremonie en een rondleiding door de kas.
Voor meer informatie: