Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
verkoop aan lokale restaurants en winkels

Eerste tomatenoogst in nieuwe kas Chicago

In ongeveer een week zullen de eerste trostomaten worden geoogst. De tomaten worden geteeld in een nieuwe kas van 3 hectare in Rochelle, Illinois en worden geleverd aan lokale restaurants en winkels in de stedelijke gebieden van Chicago, Milwaukee en Madison, WI. "Omdat we zo dicht bij Chicago zitten, kunnen we onze tomaten op de dag van de oogst leveren. Dit stelt ons in staat om de trostomaten volledig af te rijpen, wat resulteert in een uitstekende kwaliteit." Het business model is om een merk te telen voor stedelijke klanten die op zoek zijn naar lokale tomaten van hoge kwaliteit het hele jaar door, " zegt Gary Lazarski van MightyVine.



Verkocht aan detailhandel en restaurants
De tomaten werden in augustus geplant en zullen non-stop het hele jaar door worden geoogst. "Tot nu toe hadden onze klanten het grootste deel van het jaar geen verse tomaten beschikbaar", aldus Lazarski. "Wij geloven dat de beste tomaten dicht bij huis groeien en dat is waarom we verheugd zijn om hen te laten kennismaken met de Chicago markt." Lazarski werkt samen met detailhandel en restaurants en verkoopt naar schatting £ 4.500.000 aan tomaten per jaar. Local Foods, een groothandel, kruidenier en partnerbedrijf van MightyVine, helpt om de tomaten naar de lokale markt te krijgen. "Ons product wordt goed ontvangen. Sommige van de topchefs-koks in Chicago zijn erg enthousiast over de mogelijkheid om midden in de winter verse tomaten te serveren", zei Lazarski.




De enige teler in Noord-Amerika van Roterno tomaten
Meer dan 95% van de productie bestaat uit trostomaten. "We zijn binnen Noord-Amerika de enige teler van de variëteit Roterno. De overige vijf procent van de productie wordt ingevuld met tros cherry tomaten en een medley van kleinere variëteiten. Voor cherry tomaten telen we het ras Robinio; hiervoor hebben we de exclusieve rechten binnen Noord-Amerika."vertelt Lazarski.
 
Vine doorknippen
Op 9 oktober viert MightyVine zijn eerste oogst met het ceremonieel doorknippen van een tros. Het bedrijf heeft kopers, media, lokale en staats-politici uitgenodigd voor de ceremonie en een rondleiding door de kas.
 
Voor meer informatie:
Gary Lazarski
MightyVine
Tel: (+1) 312-432-6573(+1) 312-432-6573
You'll need Skype CreditFree via Skype