Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
123 schademeldingen gedupeerde telers

Spanje: Veel kassen beschadigd in El Ejido

De zware regenval van 7 september in Almeria heeft veel schade veroorzaakt aan kassen, verspreid over een gebied van 130 hectare. Daarbij heeft ook het landelijke wegennet met een lengte van 77 kilometer te lijden onder (structurele) schade. Dit maakte El Ejido's Council bekend. De raad ontving al 123 schaderapporten van gedupeerde telers.

Raadsman, Gómez Galera: "Sinds 8 september hebben veel telers ons benaderd om de schade aan hun bedrijven en kassen, die volledig in sommige gevallen volledig zijn verwoest, te melden. Anderen hebben te lijden onder de gevolgen van de overstromingen."

De burgemeester benadrukte: "Dit is nog maar een eerste raming is van de schade aan zowel particuliere landgoederen als openbare infrastructuur, die we een paar dagen geleden hebben verstuurd naar de territoriale delegatie van de Raad van Landbouw, Visserij en Plattelandsontwikkeling om hulp te verkrijgen."

Bron: hortoinfo.es
Publicatiedatum: