Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Wageningse Mars-tomaten-onderzoeker 6 oktober bij ‘The Martian’ in Ede

Op dinsdag 6 oktober zal de Wageningse onderzoeker Wieger Wamelink direct voor de vertoning van 'The Martian' in CineMec Ede, een korte toelichting geven op het onderzoek van Wageningen UR naar de productie van voedsel in de ruimte. De presentatie is in de bioscoopzaal en begint om 19.00 uur. In de film probeert de hoofdrolspeler, gespeeld door Matt Damon, op het onherbergzame Mars planten te kweken om te kunnen overleven.



Als er ooit mensen op Mars zullen gaan wonen, zullen die mensen ook hun eigen voedsel moeten gaan produceren. Transport vanaf de aarde is te kostbaar. Dan kun je het beste planten telen, omdat je dan het meeste en gezondste voedsel kunt maken. Onderzoekers van Wageningen UR bestuderen de mogelijkheden en beperkingen en ontwikkelen technieken die in het International Space Station (ISS) of onderweg naar en op Mars het beste resultaat geven.

Wieger Wamelink, één van die Wageningse onderzoekers, slaagde er recent in om de eerste 'mars-tomaten' te laten groeien op door NASA 'gemaakte' Marsgrond. Collega's van hem stelden een lijst op met de planten, die het meest geschikt zijn om in het ISS of onderweg naar Mars voedsel te produceren. Weer andere onderzoekers ontwikkelen speciale teeltsystemen waarmee planten ook goed kunnen groeien als er veel minder of geen zwaartekracht is, zoals op het ISS.

Bron: Wageningen UR
Publicatiedatum: