Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

VS: Piek in aanvoer Braziliaanse mango's, aanbod Ecuador vertraagd

Piekvolumes van mango's uit Brazilië worden volgende week verwacht en met opgevoerde voorraden gaan prijzen doorgaans naar beneden. Ze blijven echter misschien wat langere tijd op hogere niveaus omdat de import uit Ecuador pas later dit jaar arriveert.

Het Braziliaanse seizoen, dat in augustus begon, zal naar verwachting zijn piek bereiken in de volgende week. Hoewel het iets lager uitvalt dan de oogst van vorig jaar, is het op streek met volumes uit het vorige seizoen. De totaal geïmporteerde volumes zullen naar verwachting neerkomen op 6,7 miljoen dozen tegen de tijd dat het seizoen wordt afgerond in november.

Op 28 september waren de prijzen voor een een-laagskarton Tommy Atkins 7s uit Brazilië tussen de $8,50 en $10,00 (€7,59 en €8,93) bij de haven van Philadelphia. Prijzen voor kleiner fruit waren ongeveer gelijk. De prijsklasse voor het meeste fruit dat binnenkwam is rond de $9,00 en $11,00 (€8,03 en €9,82) geweest. Als er meer fruit binnenkomt, zullen deze prijzen waarschijnlijk naar beneden gaan.

Import uit Ecuador vertraagd
Door het koele weer in Ecuador zal naar verwachting de import van mango's uit dit land in dit seizoen worden vertraagd. Terwijl verzendingen normaal in oktober toenemen, zouden grote volumes dit jaar vertraagd kunnen worden tot later die maand of misschien zelfs tot in november. Daarnaast wordt voorspeld dat het koelere weer zocht voor een opbrengst die 20% tot 25% lager uitvalt. Deze dip in opbrengst in combinatie met de late start zouden de prijzen voor mango's in oktober kunnen verhogen.
Publicatiedatum: