Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Morrisons gaat meer dan minimumloon betalen

Sainsbury's werft nieuwe telers

Morrisons gaat meer dan minimumloon betalen
De Britse supermarktketen Morrisons is de volgende retailer die loonsverhogingen voor zijn winkelstaf verhoogt tot boven het nationale minimumloon, dat de overheid volgend jaar op zal stellen. Morrisons geeft aan dat vanaf maart het zijn uurloon zal verhogen van £6,83 (€9,25) tot £8,20 (€11,10). Het plan zet druk op andere supermarktketens als Tesco en Asda. Sainsbury's heeft al zijn werknemers een loonsverhoging beloofd en Lidl gaat al vanaf oktober £8,20 per uur betalen aan stafleden.

Sainsbury's hoopvol over winst ondanks prijzenoorlog
Sainsbury's verwacht dat zijn winst over het gehele jaar "met mate" hoger zal zijn dan verwachtingen van analisten, nadat het een stijging in de totale omzet van 0,3% heeft bekendgemaakt voor het tweede kwartaal. De like-for-like omzet daalde met 1,1% gedurende deze periode, wat in lijn was met wat analisten hadden voorspeld. Sainsbury's, dat verwikkeld is in een prijzenoorlog met de andere supermarktketens, heeft aangegeven af te zien van zware promoties ten gunste van lagere prijzen voor de lange termijn.

Costco meldt winst vierde kwartaal, omzet in VS blijft sterk
Costco Wholesale heeft melding gemaakt van de resultaten voor het vierde kwartaal in het fiscale jaar van 2015. De investeerders van Costco hoopten op een voortzetting van het recente winstsucces dat het bedrijf heeft gehad, gezien de winkelketen in de afgelopen vier kwartalen 6% beter presteerde dan dat analisten hadden verwacht. De vergelijkende winkelomzet is echter een bron van zorgen, gezien deze met 2% daalden in augustus, gelijk bleven in juli en met 1% daalden in juni.

Een kijkje achter de schermen bij Carrefour
Duizenden mensen hebben zich opgegeven voor speciale open dagen, die gehouden worden bij Carrefour-vestigingen verspreid over het hele land. De intekenlijsten werden onlangs geopend en de eerste tours achter de schermen zullen beginnen op 5 oktober. Carrefour treedt hiermee in het spoor van Amazon, dat ook zijn belangrijkste distributiecentra opende voor publiek bezoek.

Nieuwe generatie getraind voor teelt bij Sainsbury's
Sainsbury's roept jonge volwassenen op om een carrière als teler te overwegen, door middel van vacatures voor leercontracten in programma's voor glastuinbouw en landbouw. Volgens onderzoek heeft 80% van de jonge volwassenen nog steeds ouderwetse opvattingen hebben over wat een carrière in deze sector inhoudt, waarbij 68% van de ondervraagden in het zuidwesten geen carrière in tuinbouw overwegen. De studie liet echter ook zien dat een derde van de jonge volwassenen criteria selecteerden die overeenkwamen met moderne carrières in teelt, toen ze gevraagd werden om hun ideale baan te omschrijven. Deze kenmerken hielden onder andere toegang tot de laatste technologie (geselecteerd door 28%), flexibele werktijden (56%) en gevarieerd werk van dag tot dag.

Het aanmoedigen van nieuw talent om in de sector aan de slag te gaan is cruciaal voor de lange termijn. Met 2020 zijn 60.000 nieuwe werknemers nodig om vergrijzende telers te vervangen.

Walmart en Whole Foods moeten voedselverspillingl tegengaan
"What The Fork Are You Doing With Your Produce Walmart & Whole Foods?" is de naam van een petitie die enkele maanden geleden is gestart door voedingsdeskundige Stefanie Sacks en voedselafvalspecialist Jordan Figueiredo. De petitie doet een beroep op Walmart en Whole Foods om te stoppen met het verspillen van miljarden kilo's aan "lelijke" producten. "Ze vertegenwoordigen beide extremen van het spectrum van de voedingssector," zegt Sacks, verwijzend naar de positie van Whole Foods in het dure segment en die van Walmart in het goedkope deel van de sector.

Volgens de petitie wordt bijna 26% van de versproducten weggegooid voor het zelfs de supermarkt bereikt wegens een cosmetische standaard die gesteld wordt door de grote ketens.

Sacks en Figueiredo zeggen een oplossing voor voedselafval te hebben die simpel, effectief en zowel goed voor de consument als de retailers zelf is. Ze willen dat Walmart, Whole Foods en andere retailers lelijke versproducten vermarkten door middel van een grappige campagne zoals de Franse supermarktketen Intermarché gedaan heeft in 2014. Deze campagne bood gemankeerde versproducten aan door middel van verschillende marketingtechnieken en verkocht de lelijke producten met een gemiddelde korting van 30% om consumenten aan te trekken. Door de campagne had Intermarché een toegenomen winkelverkeer en totaalomzet.

7-Eleven voorzitter en CEO nemen ontslag
Russ Withers is opgestapt als voorzitter van de winkelketen 7-Eleven die hij in Australië heeft opgezet. Hij blijft wel voorzitter van de groep aandeelhouders die 7-Eleven en Starbucks in bezit heeft. CEO Warren Wilmot neemt ook ontslag, naar aanleiding van een aantal schandalen rondom 7-Eleven in de afgelopen weken.
Publicatiedatum: