Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

35 bedrijven zien de kunst af bij Smeding

Zo'n 35 bedrijven zijn dinsdag op bezoek bij Smeding Groenten en Fruit in Sint Annaparochie. Ze proberen daar antwoord te krijgen op de vraag hoe je ervoor kan zorgen dat werknemers zo lang mogelijk en fit aan het werk kunnen blijven. De AOW-leeftijd gaat omhoog en de beroepsbevolking vergrijst.

De bijeenkomst is georganiseerd door het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. TNO en het Bureau voor Fysieke Arbeid. Bij Smeding wordt veel fysiek werk gedaan. Ze zijn al lang bezig met maatregelingen om de medewerkers gezond te houden.

Zo coachen ze mensen om hun houding te verbeteren bij het werk. Maar ook de levensstijl van medewerkers. Daarvoor worden sportactiviteiten gestimuleerd en georganiseerd. En in de kantine is gezond eten te krijgen. Natuurlijk veel groente en fruit. Smeding heeft een voorbeeldfunctie als het gaat om duurzame inzetbaarheid van de werknemers.

Het ministerie stelt subsidies beschikbaar voor maatregelingen om om te gaan met een vergrijzende beroepsbevolking. Smeding wil zien of ze er ook gebruik van kunnen maken en hoe.

Bron: Omrop Fryslan
Publicatiedatum: