Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Wereldwijd onderzoek naar suzuki-fruitvlieg

Wereldwijd werken onderzoekers van veertien instituten samen om de levenscyclus en bestrijdingsmogelijkheden van de suzuki-fruitvlieg te bestuderen. Onderzoekers uit de VS, Frankrijk, Italië, Japan, Zuid-Korea, China en Hongarije kijken met name naar de mogelijkheden van biologische bestrijding met hulp van natuurlijke vijanden. Daarvoor is het nodig dat er meer bekend wordt over de levenscyclus van de suzuki-fruitvlieg. Met name over de ontwikkeling bij lagere temperaturen zijn er nog veel vragen. Tot nu toe werd er vanuit gegaan dat de fruitvlieg onder de 10°C in een soort rusttoestand komt, maar recent onderzoek in Oregon wijst er op dat de suzuki-fruitvlieg zich ook bij lagere temperaturen kan blijven ontwikkelen. Tot slot is meer informatie nodig over de invloed van waardplanten op de ontwikkeling van de populatie suzuki-fruitvliegen.
De suzuki-fruitvlieg komt inmiddels voor in grote delen van Europa, Noord-Amerika, Brazilië, Zuidoost-Azië en vermoedelijk ook in Argentinië, Rusland en omliggende landen en delen van Noord-Afrika. Lees hierover meer in het onderzoeksrapport

Bron: NFO
Publicatiedatum: