Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

ViniVega: groentenwijn van Nederlandse bodem

Het idee voor de ontwikkeling van groentenwijn ontstond in de zomer van 2014. Een aantal ondernemende groentetelers verkende de mogelijkheden voor uitbreiding van toepassingen voor hun producten. Paprikaproducent Arco Vreugdenhil en tomatenproducent Theo van der Kaay raakten in gesprek met Roelof Visscher, directeur van Neerlands Wijnmakerij. Samen met onderzoekers van Hogeschool Stenden in Leeuwarden is het innovatieve product ViniVega ontwikkeld.

Neerlands Wijnmakerij
De paprika's en tomaten worden in Bentelo, bij de grootste professionele wijnmakerij van Nederland, geperst en vergist tot groentewijnen. Neerlands Wijnmakerij produceert al vele jaren kwaliteitswijnen op maat voor diverse wijnboeren. Met succes, verschillende wijnen zijn bekroond tijdens (inter)nationale concoursen. Ook de wijnlijn Kus van Thérèse, die Wijngoed Gelders Laren sinds 2009 exclusief voor Restaurant De Librije produceert, wordt door Neerlands Wijnmakerij gevinificeerd.

ANUGA
De groentewijnen zullen internationaal worden gepresenteerd op de Anuga 2015 in Keulen (10-14 oktober), dé toonaangevende internationale beurs voor innovatie op het gebied van food (retail, horeca en catering). Internationale samenwerking wordt gezocht met collega-chefs van Jonnie Boer die openstaan voor innovatie en daarmee voorop lopen in de culinaire wereld op topniveau. De groentewijnen bieden een geheel nieuw spectrum voor bijzondere wijn-spijs combinaties.

ViniVega presentatie bij De Librije

De ViniVega werd in de onderzoeksfase ter beoordeling en advies voorgelegd aan Jonnie & Thérèse Boer. Zij waren zo enthousiast dat ze graag hun naam wilden verbinden aan het product en mee wilden werken aan de introductie en de wijn-spijs combinaties. Jonnie & Thérèse Boer presenteren de groentewijnen op 8 oktober a.s. in Librije's Hotel aan een select gezelschap.

Meer informatie:
Neerlands Wijnmakerij
Roelof en Ilse Visscher
T: +31 (0)6 43794882
E: info@neerlandswijnmakerij.nl
Publicatiedatum: