Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zuid-Afrika: Nieuw Black Empowerment exportbedrijf opgericht

Een nieuw Zuid-Afrikaans fruitexportbedrijf is opgericht met als specifiek doel om een echte Black Empowered onderneming te vormen. Het initiatief wordt geleid door fruitexporteur In2Fruit in samenwerking met de nieuwe fruitmarketing-ondernemer Enoch Ntala Ralehoko en Black Empowered telers die hun fruit aan In2Fruit leveren.

Het nieuwe bedrijf, Rainbow Produce Company, is het begin van een groot entree van Black Empowered ondernemers en investeerders in de Zuid-Afrikaanse AGF-export- en -marketingsector.

Aanvankelijk zal Rainbow Produce worden ondersteund door In2Fruit, dat zelf nog een betrekkelijk nieuwe exportmarketer is, dat een sterk netwerk in de Zuid-Afrikaanse exportsector heeft opgebouwd in de laatste twee jaar. Als Rainbow Produce Company eenmaal goed op gang is gebracht, zal het bedrijf op zijn minst 50% aan zwarte aandeelhouders hebben.

Directeur Enoch Ntala Ralehoko is in november 2014 aangesteld.

"Rainbow zal gebruik kunnen maken van de volledige infrastructuur van In2Fruit om zijn exportactiviteiten efficiënt te beheren," zegt Sarel Joubert van In2Fruit. "Alle back office-functies zullen uitgevoerd worden door In2Fruit. Waar nodig zal In2Fruit een mentorrol vervullen voor advies op gebied van management en techniek."

Enoch Ntala Ralehoko zegt dat Rainbow zijn bedrijfsvoering zal baseren op duurzaamheid en het creëren van vertrouwen onder Black Empowered telers, die kiezen voor dit bedrijf als hun expediteur. "De grootste reden dat ik hier ben, is omdat dit iets nieuws is voor de Zuid-Afrikaanse fruitsector. Het is echte verandering en we moeten werken aan duurzaamheid voor zowel het bedrijf als voor de Black Empowered telers."

Voor meer informatie:
Enoch Ralehoko
Rainbow Produce
Tel: +27 021 874 1055,
Email: enoch@rainbowexport.co.za
Publicatiedatum: