Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Volkskrant-columniste prikt AH-bioformule door

Het woord 'hypocriet' is niet gevallen, maar geeft wel weer wat Volkskrant-columniste Aaf Brandt Corstius van de nieuwe biologische Albert Heijn in de Twijnstraat vindt. Drie maal niks. Dat bleek vanochtend uit haar column in de krant. Brandt Corstius kan er niet tegen kan dat een grootgrutter als Albert Heijn zich profileert als een 'kleine, schattige onderneming'.



De nieuwe biologische variant op de Twijnstraat spant wat haar betreft de kroon. "De schappen waren op elkaar gestapelde houten kratjes en de muur was, natuurlijk zou ik bijna willen zeggen, bewerkt met schoolbordverf en gekrijte krulletters. Ik werd er meteen een beetje agressief van." Vervolgens omschrijft ze de nieuwe opmaak van groenten- en fruitverpakkingen waarop tegenwoordig 'bijna altijd een foto van één of ander frisgeboend Boer zoekt Vrouw-stel staat met de tekst: 'Dit zijn Johan en Anke Broerse uit Maarselerveen. Samen met de twintig verstandelijk gehandicapten van hun zorgboerderij hebben zij deze appelen zelf geteeld, geplukt en verpakt. Dat is vast sympathiek, maar het is ook gewoon keiharde marketing".

Vroeger opstaan
Brandt Corstius eindigt haar tirade met: "Voor de bewoners van de Twijnstraat en omgeving is die Albert Heijn Biologisch vast hartstikke fijn. Hij opent namelijk een uur eerder dan de gewone Albert Heijn ernaast: al om 7 uur 's ochtends. Dat is natuurlijk omdat biologische mensen veel eerder opstaan dan gewone mensen. Nog even over dat verschil tussen biologisch en gewoon, daar heeft de Albert Heijn ook al iets op bedacht, want we moeten natuurlijk niet denken dat biologisch alleen voor een select groepje is. 'In iedere Albert Heijn-supermarkt heeft de klant nu dagelijks de keuze: gewoon of gewoon biologisch. Daar moet ik gewoon een beetje van overgeven."

Bron: Utrecht.nieuws.nl
Publicatiedatum: