Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Bert de Mooij, Importcentrale De Mooij:

"Absurd dat juist Cees Veerman het zinkend tuinbouwschip moet redden"

Tholen - Toen Bert de Mooij van Importcentrale De Mooij hoorde dat de vijf telersverenigingen - Best of Four, DOOR, The Greenery, Harvest House en Van Nature - een coalitie hadden gesloten met overheid en Rabobank om de glastuinbouwsector onder leiding van Cees Veerman te herstructureren, sloeg hij steil achterover. "Cees Veerman heeft in 1996 onder het mom van 'kostprijs plus' aan de wieg gestaan van The Greenery en heeft geadviseerd alle veilingklokken te sluiten. Het is kostprijs-min geworden. Cees Veerman lijkt me niet bepaald de juiste man om het probleem waar hij destijds mede de veroorzaker van was, nu op te lossen."


Bert de Mooij

"Ik ben groot gebracht in het veilingwezen en heb me deze situatie behoorlijk aangetrokken. Het doet me pijn dat in Hoogstraten dag en nacht Nederlandse paprika's en tomaten worden verpakt en verkocht, wat normaal in veiling Breda had moeten gebeuren. Ook in Belgiƫ krijgt men tekort voor het product, maar de markt is wel transparant en heel belangrijk "leeg". Ons bedrijf is weliswaar al meer dan 60 jaar gespecialiseerd op de lijn Amsterdam - Brussel - Gent en wij zijn van de hele situatie niet minder geworden, maar hierdoor is wel de Nederlandse tuinbouwketen om zeep geholpen. Ook aan de klok kon de prijs weleens laag zijn, maar je kreeg wel een eerlijke prijs voor je product. De verdeelmarkt, die vroeger gecentreerd was rond de klok, is nu verdeeld in tal van bedrijven die clusters van de verkoop van bepaalde producten vormen. Nu is er geen weg terug meer. De glasgroenten bevinden zich in een markt waar 30% teveel aanbod is. Krimpt de Nederlandse markt in, dan breidt het areaal in Spanje of Marokko wel weer uit."

"Cees Veerman, is ongetwijfeld een hele aardige kerel, maar hij had afgerekend moeten worden op het verhaal dat hij destijds heeft gehouden en waar niks van terecht gekomen is. Het heeft me hogelijk verbaasd dat men nu weer met Veerman op de proppen komt. Katten in het nauw maken blijkbaar rare sprongen. Veerman komt uit de sector, heeft een boerenafkomst en verkoopt verhaaltjes, waarmee hij geld verdient. Wat zou hij nu weer gaan vertellen? Dat we weer terug naar de klok moeten?"

Ondanks meerdere verzoeken wilde Cees Veerman niet op zijn aanstelling reageren.

Voor meer informatie:
Importcentrale De Mooij B.V.
Industrieweg 82
2712 LC Zoetermeer
Tel: (0)79 3411001
Mob: (0)6 53219615
info@demooij-zoetermeer.nl