Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Anecoop zet in op vroege en late citrusvariëteiten voor Italië

"Traditionele markt in Italië nog heel belangrijk"

Tholen - Het Spaanse bedrijf Anecoop exporteert naar diverse Europese landen, waaronder ook Italië. Volgens Xavier Escoms Amat, verkoper in Italië, is deze markt zeer belangrijk, maar aan de andere kant ook uitdagend. "Italië is natuurlijk zelf ook producent, dus we moeten goed opletten wanneer de seizoen starten en eindigen. Op die momenten is de markt voor ons. Aangezien Italianen een hoge consumptie hebben van groenten en fruit, gaat het vaak om grote volumes. Voor ons is dit land de vierde grootste afnemer."

Exportland
Spanje is een belangrijke producent en exporteur van diverse AGF. "Van de 100 kilo die in Spanje wordt geproduceerd, gaat 70 kilo weg voor export. Voor Anecoop is het dus belangrijk om in Italië te focussen op vroege en late variëteiten. "Onze seizoenen van citrus en steenfruit lopen langer door, tot tien maanden. Het citrusseizoen zijn we ondertussen al gestart met Clemensoon en easy peelers."


Xavier tijdens Macfrut 2015.

Moeilijk
Xavier geeft aan dat het moeilijk is om hard te groeien in Italië. "Er zijn ook nog kansen als de kwaliteit uit eigen land wat minder is. Toch merken we de laatste jaren dat retailers steeds meer een voorkeur hebben voor lokale groenten en fruit. Ze krijgen dit deels ook opgelegd door de overheid. Het is dan moeilijker om Spaans product te verkopen."

Traditionele markt
Qua producten wordt door Anecoop met name citrus, aardbeien en steenfruit geexporteerd naar Italië. "We zien de laatste jaren een groei in citroenen. De Italiaanse markt is er één die kwaliteit zoekt en men wil ook geld uitgeven voor de beste variëteiten." Volgens Xavier is het Italië een uitzondering in de Europese markten. "Het aandeel supermarkten en groothandelaren is hier ongeveer 50/50 verdeeld. In andere Europese landen is het aandeel van groothandelaren kleiner. De traditionele markt is hier dus nog heel belangrijk en de macht van de supermarkten kleiner. Dit komt ook doordat er nog veel kleinhandelaren zijn."

Voor meer informatie:
Xavier Escoms Amat
Anecoop
Monforte, 1 Entlo
46010 Valencia, Spanje
Tel: +34-963 938 500
Fax: +34-963 390 838
xescoms@anecoop.com
www.anecoop.com