Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Chinese Pagoda wil 600 nieuwe AGF-winkels openen

De Chinese fruitwinkelketen Pagoda heeft 400 miljoen yuan (€56,3 miljoen) aan financiering opgehaald. Dit is de grootste hoeveelheid aan financiering in de binnenlandse retailsector voor fruit.

Het investingsbedrijf Tiantu Capital, dat zich specialiseert in de investering in consumentengoederen, stak 350 miljoen yuan (€49,2 miljoen) in Pagoda en werd daarmee de tweede grootste aandeelhouder.

Yu Huiyong, de directeur van de in Shenzhen gevestigde winkelketen, zei dat de financiering gebruikt zal worden de constructie en optimalisatie van de leveringsketen, het bouwen van een IT-team en het openen van meerdere vestigingen in het land.

"We gaan 600 nieuwe winkels toevoegen volgend haar en vanaf 2017 zal het aantal winkels minstens 1000 per jaar zijn," aldus Yu.

Het in 2001 opgerichte Pagoda beheert meer dan 1200 winkels in 19 steden in China. Momenteel komt de jaarlijkse omzet neer op meer dan 2 miljard yuan (€281 miljard).

"We gaan ons volgend jaar focussen op Beijing en het erna op Nanjing. Het aantal nieuw geopende winkels in Beijing zal het komende jaar meer zijn dan 100," volgens Yu.

Yu voegde daaraan toe dat het bedrijf door zal gaan met het uitbreiden van zijn offline activiteiten en een leveringsketen zal opzetten voor e-commerce-platformen. "Online uitbreiding zal ook een van de belangrijke ontwikkelkanalen in de toekomst worden. We zullen leveringsketens aanbieden samenwerking vergroten met een e-commerce-platform voor vers fruit."

Publicatiedatum: