Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Sla telen op een goot? Sla telen op een boot!

Wat nou Urban Farming? Deze ondernemer gaat een stap verder. Achterop de 16 meter lange motorboot van chef-kok Ivor de Lloyd staat een heus teeltsysteem waar bladgroenten geteeld worden. Die levert hij aan lokale bedrijven op het Griekse eiland Corfu.




De Lloyd raakte geïnteresseerd in het telen van sla op goten toen hij besefte hoeveel water er bespaard kan worden. Op zijn boot ging hij met de teelt aan de slag. Daar houdt het project niet op: Nu zoekt hij naar grootschalige productiemogelijkheden op Corfu.

"Het begon als een hobby. Ik begon met wat sla te telen op het dek van mijn schip. Tegenwoordig moeten we iedere twee weken oogsten. Dit verkopen we aan lokale winkels in plaatsen waar we onze boot aanmeren."



Het teeltsysteem maakte De Lloyd zelf van materialen, die hij bij een lokale bouwmarkt kocht. De goten zijn gemaakt van pvc. "Ik heb ook steenwol isolatie-materiaal gekocht. Daarin telen we."

Met zijn veertig kroppen sla op een boot is De Lloyd een bijzondere, maar kleine producent. Daar gaat misschien verandering inkomen. Nu hij ervaring heeft met het telen op goten, onderzoekt hij een grotere productiefaciliteit op Corfu.

"Een lokale groothandelaar bekijkt of er een mogelijkheid is om 2000 kroppen sla per week te verkopen. Tijdens het hoogseizoen zijn er veel toeristen op Corfu en kan er veel geleverd worden aan hotels en cruiseschepen."

De Lloyd heeft een aantal bijeenkomsten deze week om te kijken of zijn plannen voor een grotere productie op Corfu gerealiseerd kunnen worden. "We hebben een optie om 2 hectare land te huren. Daarvan kunnen we op 720m² beschermd telen. In de winter bedekken we ze met folie. In de zomer beschermen we ze tegen de zon."

Als dit plan kan worden uitgevoerd, is De Lloyd's kas de eerste grootschalige hydrocultuur faciliteit op Corfu. "Substraatteelt is het volgende grote ding in de wereldwijde productie van voedsel en we verwelkomen beleggers die deze mening delen. Zij hoeven zich geen zorgen te maken over de crisis in Griekenland. De lokale voedselprijzen zijn stabiel."


Voor meer informatie:
Ivor de Lloyd
idelloyd@yahoo.com
You'll need Skype CreditFree via Skype
Publicatiedatum: