Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Door zelfstandige afzet zijn we vrij welke samenwerkingen we aangaan"

Paprika-inkoper Pieter Verduijn wordt verkoper bij Royal Peppers

Tholen - Als paprika-inkoper van Bos Brothers werkte Pieter Verduijn al samen met Royal Peppers, het paprikateeltbedrijf van de familie Van den Bosch met vestigingen in Bergschenhoek, Bleiswijk en Rilland. Toen de Britse retailer Morrissons aangaf Bos Brothers te willen sluiten, zaten Peter en Patrick van den Bosch al snel om de tafel om Pieter als verkoper in te lijven, een activiteit die ze de afgelopen jaren zelf op zich hadden genomen.



Jan van den Bosch startte in 1969 als teler van tomaten en komkommers. In 1990 is de kwekerij overgeschakeld op de teelt van paprika's. Met de intrede van zonen Peter en Patrick is de kwekerij de laatste jaren flink uitgebreid. In eerste instantie ontstonden drie aparte bedrijven, maar in 2012 besloten de drie paprikakwekerijen samen te gaan onder de naam Royal Peppers. In november 2014 was er een mogelijkheid om verder uit te breiden en werd de locatie in Bleiswijk toegevoegd. De paprika's worden centraal in Rilland gesorteerd.



"Nu zit ik dus aan de andere kant van de tafel", lacht Pieter, die voor de klus staat om rode, gele en oranje paprika's van een totaal areaal van zo'n 30 hectare te vermarkten. "Royal Peppers is één van de weinige paprikakwekerijen van deze omvang, die niet gelieerd is aan een afzetorganisatie. Die vrijheid spreekt me bijzonder aan. Je bent vrij om om je heen te kijken welke samenwerking je aangaat. Ik heb indirect altijd voor een supermarkt gewerkt, dus ik kan die ervaring meenemen. We hebben een goede samenwerking met Hollandse bedrijven die de supermarkten beleveren."



"Wat ik mooi vind aan Royal Peppers, is de positieve insteek. Het is echt een trots familiebedrijf, waar keihard wordt gewerkt. Patrick en Peter zijn allebei begin 30 en zijn gepassioneerde telers, die het bedrijf met hun eigen inzicht en visie hebben versterkt. Daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen", vertelt Pieter. "Daarbij vind ik de paprika's altijd al een leuk product. In vergelijking met andere glasgroenten kun je de aanvoer veel minder goed prognosticeren."



"De laatste jaren zijn echt niet rooskleurig geweest voor de paprika's, maar dit jaar mogen de paprikatelers gelukkig niet klagen. De aanvoer uit Spanje blijft achter door eerst de hitte en later de wateroverlast, dus dat biedt nog kansen voor een mooi staartje van het seizen. En wij hebben 2,5 hectare paprika's die onder belichting staan, zodat we vaak net weer wat eerder product beschikbaar hebben dan de massa."



"De afgelopen maanden was ik hier al onregelmatig, maar vanaf september ben ik fulltime vanuit Rilland bezig. Het Hollandse paprikaseizoen is in zijn laatste fase, dus we zijn al volop in voorbereiding op het nieuwe seizoen. Kiezen we voor grove of fijnere paprika's? Wat biedt de buitenlandse teelt voor mogelijkheden om het assortiment aan te vullen? Nu is het toekomstmuziek, maar het zijn wel leuke zaken om over na te denken", besluit Pieter.

Voor meer informatie:
Pieter Verduijn
Royal Peppers
Nieuwe Dwarsweg 7
4411 TG Rilland
Tel. 0113-551689
sales@royalpeppers.nl
www.royalpeppers.nl