Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Den Haag krijgt grootste stadsfarm van Europa

Op het dak van het voormalige kantoorgebouw De Schilde In Den Haag wordt de grootste commerciële stadsfarm van Europa gebouwd. Op 14 september wordt de feestelijke starthandeling verricht. De bouw hiervan staat gepland tussen september 2015 en januari 2016. De eerste vis en groenten zullen in april 2016 op de markt komen.

De Schilde biedt straks onderdak aan de grootste commerciële stadsfaciliteit voor levensmiddelenproductie in Europa: een dakkas van 1.200 m² voor gespecialiseerde groenten, een overdekte viskwekerij van 370 m2 en een ruimte van 250 m² voor geïntegreerde verwerking en verpakking. Daarnaast wordt binnen de boerderij 250 m² exclusief gereserveerd voor evenementen en rondleidingen.

De stadsboerderij bevindt zich in een zeer markant gebouw van Den Haag: de voormalige fabriek van Philips Telecommunicatie, die is ontworpen door de grootvader van Rem Koolhaas. Het klassieke gebouw aan de Televisiestraat 2 staat momenteel grotendeels leeg en wordt herbestemd als stadsfarm met meerdere verdiepingen. Het project staat nu al bekend als de "Times Square of Urban Farming". De boerderij omvat twee verdiepingen en maakt gebruik van het UF-systeem voor de duurzame productie van vis en groente. De partners van het UF Consortium, UrbanFarmers AG, Priva BV, Koppert Biological Systems en Rijk Zwaan, hebben het project vanaf het begin ondersteund en zullen zich gezamenlijk blijven inzetten voor de bouw van de stadsfarm op het dak en de 6e verdieping van het gebouw.

De stadsboerderij is een samenwerking tussen UrbanFarmers AG, een particuliere investeerder, de gemeente Den Haag en het Svn (Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten). De financiering van het project is rond en de vergunning is inmiddels verleend. Het SVn maakt gebruik van JESSICA-fondsen, die beschikbaar worden gesteld in het kader van het Europese regionale ontwikkelingsprogramma "Kansen voor West" voor de economische stimulering binnen Den Haag. Het vermogen en de lening om de financiering voor UF002 De Schilde veilig te stellen, komen naar verwachting van het Fonds voor Ruimte en Economie Den Haag.

Voor meer informatie:
UrbanFarmers Benelux
Mark Durno
Binckhorstlaan 36-c348
2516 be Den Haag
T: +31 (0)6 28 73 55 85
E: mark@urbanfarmers.com
www.urbanfarmers.com

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018