Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Ook ui en kool populair

Daikon nummer één in Japan

De meest gegeten groente in Japan is de daikon, een Japanse radijs. Dit bleek onlangs uit een enquête van Ministry of Health, Labor and Welfare onder 32.000 Japanners. De daikon is hier in Nederland maar moeilijk te krijgen en dus niet zo bekend. Daikon staat voor 'grote wortel' en komt oorspronkelijk uit Centraal-Azië. De groente bevat veel vitamine C en zeer weinig calorieën en is daarom gezond.



Japanners gebruiken de daikon bij veel gerechten zoals in de soep of op een hamburger waar wij er komkommer of tomaat opdoen. De andere twee meest populaire groentes in Japan zijn de ui en kool. Ook bleek dat de Japanners met een gemiddelde inname van 282 gram groenten per dag nog net iets te weinig eten dan wordt aangeraden.

Bron: Japan Today


Publicatiedatum: