Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Dreigend verbod op onroerend goed door buitenlanders

Rusland bant Bulgaarse AGF

Rusland doet vanaf 1 september alle AGF uit Bulgarije in de ban. De maatregel volgt nadat Bulgarije bekende te hebben geknoeid met de certificaten voor export en doorvoerproducten. Dit maakte de Russische overheid donderdag bekend.

Een groot aantal Bulgaarse producten is al ten prooi gevallen aan het Russisch embargo, die Federatie afgelopen jaar instelde als antwoord op de westerse sancties voor de rol in het Oekraïense conflict.



Volgens de media deed Rusland al op 25 april al een aantal producten in de ban na verdenkingen van valse certificaten. De Russische warenautoriteit vermoedde dat geïmporteerde appelen volgens de certificaten afkomstig waren van Brazilië, Marokko en China eigenlijk afkomstig waren uit Europa.

Andrei Belyaninov, hoofd van de Russische douane meldt dat er na het vernietigingsbevel van 6 augustus minder illegaal voedsel op de markt is. "Het volume van deze goederen is opmerkelijk gedaald na het besluit om illegaal voedsel te vernietigen. Toen we begonnen met het vernietigen van voedsel meldde de grenspolitie al dat de illegale import al was gedaald omdat de betrokken bedrijven in financiële problemen kunnen komen." Aldus Belyaninov.

Lastiger voor buitenlanders om land te verwerven
Buitenlandse investeerders die werken op Russische bodem wordt het in de toekomst toegestaan om slechts 3 tot 10 jaar een kavel te bezitten, aldus het Russische ministerie van Landbouw. Een andere maatregel zorgt ervoor dat buitenlandse investeerders niet meer dan 5% van de grond binnen een bepaalde gemeente mogen bezitten. Het ministerie verbiedt ook landwerving van bedrijven die banden hebben met het buitenland. Volgens het ministerie zijn de maatregelen nodig om de integriteit te bewaren van de Russische bodem.
Publicatiedatum: