Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Moeizame afzet en lage prijzen voor Italiaanse druiven

Riccardo Belgellini van Gobbi Gino verwacht dit jaar een beter druivenseizoen dan vorig jaar: "We verwachtten een beter seizoen en hadden niet gedacht dat de afzet zo moeizaam zou verlopen. Er is teveel fruit op de markt - er zijn nog steeds perziken beschikbaar en de lokale Royal Gala appelen zijn vroeg."


Italia druiven

"Het seizoen in Apulië is nu twintig dagen bezig, maar de verkoop komt niet goed op gang. De Victoria, een grote druivensoort, wordt verkocht voor €1,30/kg. De Apulische Italia 2 is een mooie druif, maar de kleur laat wat te wensen over. Een goede lading levert €1,50-€1,70/kg op. De Italia heeft de juiste zoetheid, maar prijzen zijn niet hoger dan €1,00/kg, omdat een goede kleur en smaak geen verkoop garanderen - ook de trossen moeten er goed uit zien. De Pizzutella heeft een mooie kleur, maar de druiven hadden groter kunnen zijn. Desondanks zijn we tevreden met een prijs van €1,50/kg, waar we niet ontevreden mee kunnen zijn."

De trage verkoop heeft volgens Riccardo gevolgen voor de houdbaarheid van de druiven. "Na twee dagen verbleekt de kleur en de stelen van de trossen drogen uit. In het verleden gebeurde dit vaker, maar tegenwoordig gaat de verkoop sneller en worden voorraden elke dag verkocht. In deze moeizame markt verkopen we de druiven pas over een paar dagen en moeten we de prijs verlagen."

De hoop is nu gericht op de komende weken. "De hoeveelheid fruit op de markt zal afnemen nu het seizoen van lokale Royal Gala appelen en dat van ander zomerfruit ten einde komt. We verwachten geen betere prijzen, maar wel gemakkelijkere afzet." aldus Riccardo.
Publicatiedatum: