Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tomaten smijten, is dat wel zo duurzaam?

Ruim 22.000 mensen vierden vorige week La Tomatina in Valencia. Op het festival wordt met ruim 150.000 kg tomaten gesmeten. Het populaire festival is 70 jaar oud en de tomaten worden al meer dan een decennium geleverd door Cetrimed, een producent van groenten en fruit, gevestigd in La Llosa, Castellon.

Sommige mensen debatteren op social media over de mogelijke afval die een dergelijk festival kan veroorzaken. Maar waar komen de tomaten vandaan? Het zijn resttomaten, vertelt Javier Mecho. "Twee weken lang houden we de tomaten die niet voldoen aan de eisen voor de binnenlandse markt in koude opslag," vertelt Javier Mechó, hoofd van het bedrijf. "De tomaten die vanwege de ouderdom of het formaat niet verkocht kunnen worden, gebruiken we hier."

Mecho legt uit dat dankzij de overeenkomst tussen Cetrimed en Buñol alle mindere en overtollige tomaten, die vroeger werden weggegooid, nu worden gebruikt op het festival. "Bovendien is het gunstig voor het bedrijf, omdat het werk oplevert," concludeert Mechó.

Bron: EL PAÍS
Publicatiedatum: