Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Rene Tiggelman, Van Langevelde Handelsmaatschappij:

"Tabaski-feest zorgt voor goede vraag, maar lastig om aan uien te komen"

Tholen - Hoewel het deze week iets rustiger is dan de afgelopen weken, is er nog altijd een behoorlijke vraag naar uien. "West-Afrika trekt, mede dankzij het Tabaski-feest, er deze weken aardig aan. Ook de vraag vanuit het Verre Oosten trekt door en Brazilië blijft vragen. Maar de werkvoorraden zijn niet zo groot en daardoor is het lastig om aan uien te komen", vertelt Rene Tiggelman van Van Langevelde, dat zich richt op de overzeese uienexport."



De baalprijs ligt momenteel op een niveau rond de 24/25 cent. Van Langevelde exporteerde deze week de eerste zaaiuien naar overzee. "In de plantuien komt nu wel wat slijtage, maar de kwaliteit is redelijk geweest", vertelt René. "Bij ons is de vraag naar rode uien nog niet zo groot, waarbij er vooral vraag is naar de grove uien en minder naar de middelsortering, maar die zijn ook maar beperkt voorradig."

"Na het Offerfeest in West-Afrika zie je traditioneel dat de vraag een week of twee wat afneemt. Het risico zit erin dat de boeren in die tijd wel het land op kunnen en dan kan er nog wel een centje of wat afgaan. Maar het blijven uien. Voor hetzelfde geld komt er een ander land met een vraag. Ik zie in Zuid-Amerika bijvoorbeeld nog grotere mogelijkheden dan vorig jaar en verwacht dat er in bepaalde landen waar vorig jaar niets heen ging, nu importvergunningen worden afgegeven."

rene@javala.nl