Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
verwachtingen voor september positief

Witlofprijs 'een goede euro'

Tholen - De stemming in de witlofmarkt is vrij positief. In mei dit jaar gaf Gijs van Dongen van Nature's Gold aan dat telers waarschijnlijk zwarte cijfers kunnen gaan schrijven dit jaar en daar is hij nog steeds van overtuigd. "We spreken niet over een topjaar, maar wel een redelijk jaar."

Goed gevoel
Hij geeft aan dat ze de eerste weken van augustus mooie prijzen hadden door een lagere productie. "Maar daarna zakte het weer flink in. Op dit moment is de prijs weer 'een goede euro'. "Vorige week was de prijs 80 cent en de week er voor 60." Over de komende periode heeft hij een goed gevoel. "Maar toch moet je daarmee uitkijken. Iedereen verwachtte dat augustus slecht zou zijn en daar hebben we toch mooie weken in gehad. Nu verwacht iedereen dat september goed zal gaan, terwijl die maand in het verleden regelmatig zeer slecht was. Je kunt het nooit helemaal goed voorspellen. Toch denk ik dat we in september gemiddeld een euro gaan beuren."



Minder productie
De vakantie is weer voorbij en de productie komt ook weer op gang. "Toch heb ik het gevoel dat er momenteel gemiddeld minder productie is dan andere jaren in september. Vandaar ook de goede verwachtingen. Voor de rest van dit jaar zal het afhangen van het volume en de vraag natuurlijk. Het is spannend hoe de aansluiting van oud naar nieuw zal zijn."

Voor meer informatie:
Gijs van Dongen
Nature's Gold Production B.V.
Meirseweg 37
4881 MJ Zundert
T: 0031 (0)76 5974403
E: gijs@naturesgold.nl
W: www.naturesgold.nl