Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
jaarlijkse export 150.000 ton

Guinea-Bissau gaat zelf cashewnoten verwerken

De export van rauwe cashewnoten uit Guinea-Bissau zal binnenkort tot het verleden behoren. De opening van steeds meer lokale verwerkingsfaciliteiten maakt dat de export van verwerkte cashewnoten het oude product langzaam verdringt.

Volgens een bron van het ministerie van Energie en Industrie zijn er inmiddels ruim 40 faciliteiten voor de verwerking van cashewnoten geregistreerd, waarvan er 18 operationeel zijn.

Een grote uitdaging in deze ontwikkeling is het kiezen van een bedrijfsmodel van het juiste formaat om hoge kwaliteit te waarborgen en telers een goede prijs te garanderen, zodat ze voldoende geprikkeld worden om goed voor de cashewbomen te zorgen. Als dit lukt, zal de productie toenemen en de volledige plant- en oogstcyclus veranderen, aldus een econoom.

"Als dit model op binnenlands niveau gekopieerd kan worden, kan de hele sector dynamisch gaan groeien, iets wat op hetzelfde moment zowel een uitdaging als een kans is," zeg hij. "De sector is meer gericht op export dan import en heeft de potentie om één van de grootste bronnen van buitenlandse inkomsten van het land te worden."

Bedrijven die voornemens zijn cashewnoten te exporteren, zijn verplicht te garanderen dat 30% van het volume is verwerkt in Guinea-Bissau. Exporteurs moeten een waarborg in de staatskas storten ter grootte van dit volume. De som wordt teruggegeven wanneer blijkt dat de cashewnoten daadwerkelijk in het land zijn verwerkt.

In 2014 exporteerde Guinea-Bissau 150.000 ton cashewnoten. Hiermee is het land 's werelds vijfde producent en na Ivoorkust tweede producent in Afrika.

Bron: macauhub.com.mo
Publicatiedatum: