Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Frankrijk

Na zomerfruitseizoen gaat mangoafzet omhoog

Vanwege het aanbod van zomerfruit is er gedurende de zomerperiode een kleinere vraag naar mango's in Frankrijk. Wanneer de komende weken de aanvoer van zomerfruit gaat afnemen, zal naar verwachting de vraag weer toenemen.


"Momenteel is de markt voor geïmporteerde mango's in Frankrijk vrij beperkt," vertelt een vertegenwoordiger van importbedrijf Selection. "We hopen dat de markt zich tegen het einde van september hersteld zal hebben." Zo'n 60% van de door Selection geïmporteerde mango's uit Brazilië, Peru, Senegal, Zuid-Afrika en Ivoorkust wordt op de Franse markt verkocht. Het overige deel wordt in de rest van Europa verhandeld. De rassen Kent en Keitt zijn zowel in Frankrijk als in de rest van Europa favoriet.

"De klant heeft het liefst 'fiberless' mango's zonder al te veel vezels. Wanneer er geen 'fiberless' rassen beschikbaar zijn, importeren we weleens een ander ras maar meestal kiezen we voor de rassen Kent of Keitt." Momenteel betrekt Selection zijn mango's uit Senegal. Men zal naar verwachting zo'n 800 ton uit het land invoeren dit seizoen. Vanaf september zal het bedrijf overgaan op het importeren van mango's uit Brazilië. Men verwacht dit seizoen ongeveer 1.200 ton Braziliaanse mango's in te voeren. In totaal zal Selection dit seizoen waarschijnlijk rond de 5.000 ton mango's importeren.

Voor meer informatie: www.selection-rungis.com
Publicatiedatum: