Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Polen: meer groenten en fruit in schoolkantines

De Poolse minister van Gezondheid heeft een decreet ondertekend waarin staat vastgesteld welke producten mogen worden verkocht in schoolkantines. De nieuwe regeling, die op 1 september van kracht is geworden, verbiedt de verkoop van junkfood op scholen.

Om bepaalde producten toe te staan of te verbieden, heeft het ministerie een lijst opgesteld die rekening houdt met voedingswaarden en gezondheidsnormen. Benadrukt werd dat de regeling vooral educatief van aard is. "Het moet kinderen, scholen en gezinnen leren wat gezonde en 'veilige' voeding is. We moeten een duidelijk signaal afgeven en producten met veel vet, suiker of zout - een belangrijke oorzaak van obesitas - elimineren. Leren we kinderen niet hoe ze gezond moeten eten, dan zullen we over een paar jaar een maatschappij met zwaarlijvige, zieke en ongelukkige mensen zijn. Dan zullen we het niet meer halen bij andere Europeanen, wat betreft levensduur- en kwaliteit. We weten allemaal dat het voor een volwassene ook moeilijker is om eetgewoonten, die in de jeugd zijn gevormd, te veranderen", aldus de verklaring van het ministerie van Gezondheid.

De regelgeving dient om de consumptie van groenten en fruit die rijk zijn aan calcium, maar ook van drinkwater, te bevorderen. Kantines zullen ook sappen en smoothies gaan aanbieden.

Source: sadyogrody.pl
Publicatiedatum: