Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Caenator presenteert eerste volautomatische frietmachine

Vandaag presenteert de Nederlandse start-up Caenator samen met StartLife en Wageningen University & Research center, een nieuwe generatie volautomatische frietverkoopmachines. In het Restaurant van de Toekomst op Wageningen Campus heeft Louise O. Fresco, voorzitter van de Raad van Bestuur van Wageningen UR, het eerste frietje uit de automaat geproefd.



De frietautomaat maakt het voor het eerst mogelijk om volautomatisch, op elk ogenblik van de dag, een vers gebakken portie frietje te krijgen. De frietautomaat bakt frietjes in minder dan twee minuten en is al rendabel als hij veertig porties friet per dag bakt. Hij is daarnaast 24/7 beschikbaar, geruisloos, geurloos en veilig.

Het prototype staat nu in het Restaurant van de Toekomst op Wageningen Campus. Samen met cateraar Sodexho en andere partners wordt de machine getest bij het publiek. "Vanuit binnen- en buitenland is al interesse getoond voor de frietmachine", zegt Bastiaan Roest van Caenator: "Cateraars en horeca-exploitanten zien de machine als mogelijkheid hun omzet vast te houden of uit te bouwen. Openbaar vervoerders zien de machine als wachtverzachter. Voor diverse budgethotels is het een manier om gasten 24/7 te kunnen bedienen. Onze ambitie is om de grootste frietverkoper te worden."

Caenator heeft de frietmachine in nauwe samenwerking met StartLife en Wageningen UR ontwikkeld en geproduceerd. StartLife is hét loket voor startende innovatieve ondernemers in de sectoren Agro, Food en Leefomgeving.

Bron: Food Valley
Publicatiedatum: