De Spaanse export van groenten en fruit kwam in de eerste helft van het jaar uit op 6738 miljoen euro en 6.971.473 ton, een stijging van 11,9% in waarde en 6,2% in volume. Opvallend zijn de goede prestaties in buitenlandse afzet in juni tot een totaal van 1146 miljoen euro, een stijging van 19,5% in waarde en 1.014.450 ton (+10,1%).
De export van groenten steeg in de eerste helft van 2015 met 1,4% in volume naar een totaal van 2.688.152 ton en 9,8% in waarde tot 2952 miljoen euro. De resultaten variƫren sterk, afhankelijk van het product. Tomaten blijven de meest geƫxporteerde groente. Ze daalden in waarde met 2,1% tot 612 miljoen euro, terwijl het volume stabiel blijft op 623.000 ton. Daarna komen paprika's met 509 miljoen euro (+4,75%) en 385.000 ton (-1,65%). De export van komkommers daalde met 2,3% naar een totaal van 246 miljoen euro en 229.000 ton. Courgettes presteerden opvallend goed met 196 miljoen euro (+57%) ondanks een daling van 16% in volume. Andere sterke stijgers qua export waren sla met 409 miljoen euro (+14,6%), spruiten en broccoli.
In vers fruit presteerde vooral zachtfruit goed in de eerste helft van 2015 met een total van 861 miljoen euro (+15%), gevolgd door sinaasappelen met 792 miljoen euro (+27%) en steenfruit met 503 miljoen euro (+7%).
De exportgroei blijft afhankelijk van de verkoopprestaties in de EU-markten, die goed zijn voor 93,7% van het totaal en met 14% in waarde zijn gestegen ten opzichte van de eerste helft van 2014. Export naar niet-Europese landen is met 30% gestegen in waarde tot 205 miljoen euro in de eerste helft van 2015.