Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Peru: Pitloze druiven voor export

Volgens Juan Carlos Arbulu, een onderzoeker aan de Universiteit van Piura (UDEP), heeft de ontwikkeling van pitloze druiven grote voordelen opgeleverd voor de regio.

Hij zegt dat de regio daardoor protocollen kreeg voor het planten, veredelen en oogsten van de vruchten voor export. Ook zegt hij dat men hierdoor minder eenheden stikstof, fosfaat en kalium hoefden te gebruiken, en beter voor het milieu konden zorgen.

"Dit type druif werd al geteeld in Ica en andere regio's in Peru, maar nog niet in een technisch veeleisend klimaat als dat van Piura. De opgedane ervaring heeft bedrijven gestimuleerd ook te planten in Chulucanas, Sullana en de regio Lambayeque," zo zegt hij verder.

De onderzoeker zegt dat door de druif te ontwikkelen en toegang te krijgen tot de internationale markt, het productiegebied is uitgebreid van 10 hectare tot 270 hectare met pitloze soorten.

Juan Carlos benadrukt dat deze toename in teeltoppervlak grotere economische voordelen heeft opgeleverd. Hij stelt ook dat de productie van pitloze druiven lucratiever is geweest dan van druiven met pit.

Bovendien, zo zegt hij, heeft het telen van pitloze druiven meer banen opgeleverd per hectare, met een hoger percentage aan vrouwelijke arbeidskrachten. "Er is meer werk voor de inwoners van de regio's, en meer bedrijven zijn gaan investeren in pitloze consumptiedruiven voor de export."

Bron: larepublica.pe
Publicatiedatum: