Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Keitt steeds populairder

Kleinere Spaanse Osteen mango's verwacht

Het Osteen-mangoseizoen gaat van start in Spanje. De eerste Tommy Atkins, die vooral worden gedistribueerd op een aantal Spaanse en Portugese groothandelsmarkten, gezien de lage productievolumes, zijn al begin augustus gearriveerd.

Volgens Miguel Gutiérrez van de Spaanse belangenorganisatie voor tropisch fruit is de veilingprijs van in de kas geteelde Osteen en Tommy Atkins mango's nu al hoger dan 2 euro per kilo.

Hoewel er dit jaar een aanzienlijke productiedaling wordt verwacht van zo'n 50%, zegt Miguel dat er in geen geval een herhaling zal zijn van de 'rampzalige' situatie van 2013, toen het oogstvolume tot wel 70% daalde, tot net boven de 7.000 ton."

Hij bevestigt ook dat "de hoge temperaturen die deze zomer zijn gemeten, hun weerslag zullen vinden in fruit van hoge kwaliteit, goed van kleur, en in tegenstelling tot vorig jaar zullen er minder grote maten zijn."

De Keitt-mango wordt steeds populairder
De Osteen-mango is goed voor 90% van de Spaanse mangoproductie. Miguel ziet echter dat de arealen voor de productie van Keitt groter worden. "De Keitt wordt steeds populairder. Hij wordt geoogst tussen medio oktober en medio november en is productiever dan de Osteen, met grotere vruchten."

Miguel vertelt verder dat producenten interesse hebben in het planten van Palmer- en Irwin-mango's.

"De Palmer werd 25 tot 30 jaar geleden al geteeld in Spanje, maar werd vergeten vanwege gebrek aan kennis van snoeien tijdens de bloei. De vrucht is kleiner dan de Osteen met meer reguliere maten en een intensere kleur."

Over de Irwin: "Wij zien het als een luxe, late soort. Een nadeel van deze luxe mango is dat hij arbeidsintensief is, aangezien hij vaker dan andere soorten moet worden geoogst, wat de kosten opdrijft. We zullen zien of het telen van deze soort de moeite waard is, want door in juli te oogsten, moeten we concurreren met zomerfruit."

Meer informatie:
Miguel Gutiérrez
Asociación Española de Tropicales
Calle Herreros 1 A Bajo
29700 Vélez-Málaga, Spanje
T: +34 952 50 69 49
M: +34 660 611 200
info@asociaciondetropicales.com
Publicatiedatum: