Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Victoria druiven praktisch voor niets weggegeven"

Donta Fanelli van de Interbranch Table Grapes Organisation maakt zich zorgen om de druivensector in Apuliƫ en roept de regering op tot samenwerking. Op 10 september komt hij samen met het Ministerie om te spreken over een promotiecampagne voor druiven, zoals deze eerder voor perziken en nectarines werd uitgevoerd, waarin retailers en groothandelaren betrokken worden.

"De meeste rassen zijn van een uitstekende kwaliteit en de volumes zijn 30-40% kleiner dan normaal gesproken, dus je zou verwachten dat we een geweldig seizoen hebben... maar dat is niet zo! De prijzen liggen 10-15% lager dan vorig jaar, toen het seizoen ook al niet goed was."

Het lijkt erop dat de situatie niet snel zal verbeteren. "We hebben de Victoria druiven praktisch voor niets weggegeven. Moeten we dat ook doen met de Italia en Red Globe? En als het seizoen eind oktober voorbij is, wie geven we hier dan de schuld van? De regering of de regio's? 

"Als de overheid geen interesse toont in onze sector, zullen we niet uit dit diepe dal komen. We moeten een systeem ontwikkelen en beginnen met de kleine dingen, zoals het verschaffen van de juiste informatie aan onze cliƫnten, of dit nu retailers, markten of internationale platforms zijn. Als de olieraffinaderijen zich zouden gedragen als wij, zou benzine minder kosten dan water!"

Contact:
info@vivafrutta.it
Publicatiedatum: