Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Gemiddelde appeloogst Sachsen

De fruittelers in de Duitse deelstaat Sachsen verwachten dit jaar een appeloogst, die gemiddeld uitvalt vergeleken bij de gemiddelde oogst van de afgelopen vier jaar (89.000 ton). Hagel en zonnebrand hebben een betere oogst verhinderd, meldt de Duitse website medienservice.sachsen.de.

"De Saksische fruitsector is een belangrijke pijler binnen het landelijk gebied in Sachsen", zei Landbouwminister Thomas Schmidt op 28 augustus 2015 bij de officiƫle opening van het appelseizoen. Hij wees echter ook op de momenteel moeilijke afzetsituatie van de fruittelers. "Daarom zullen we de bedrijven ook in de toekomst blijven ondersteunen bij het veiligstellen en de versterking van hun concurrentiepositie." Een zwaartepunt hierbij is de ondersteuning van investeringen door bedrijven binnen de fruitteeltsector met een subsidie van tot wel 35 procent. Bij de aanschaf van hagelnetten draagt de staat bijvoorbeeld 35 procent van de kosten.

Schmidt wees bovendien ook op de kansen, die de biologische fruitteelt bedrijven biedt. "Onze bedrijven zijn hierbij reeds op de goede, veelbelovende weg. Het loont zich om deze weg verder te vervolgen", zei de minister. Terwijl de biologische fruitteelt in Duitsland in de afgelopen twee jaar tussen de zeven en negen procent schommelde, maakte deze in Sachsen een dubbel zo hoog aandeel aan de totale fruitteelt uit. Zo is het areaal van biologische appelen in de afgelopen tien jaar verdubbeld naar 17 procent van het totale appelareaal in Sachsen.
Publicatiedatum: