Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Gold wordt eerder gezien als zomerfruit dan Green

"Verkoop Zespri SunGold loopt als een trein"

Tholen - Het Nieuw-Zeelandse kiwiseizoen is voorbijgevlogen. Nele Moorthamers van Zespri geeft aan dat ze zeer tevreden zijn tot nu toe. "Met name voor SunGold is het seizoen sneller afgelopen dan oorspronkelijk gepland. De afzet van de Gold-variëteit liep en loopt als een trein. We zien dat dit product aanslaat bij de consument, zowel op het gebied van smaak als houdbaarheid. Ook de handel is positief over deze nieuwe kiwivariëteit."

Inzetten op Green
Momenteel is Zespri het SunGold-seizoen aan het afronden. "We verwachten tegen midden september uitverkocht te zijn. Dan is het enkele weken wachten op de start van het Europese SunGold seizoen." De Green is nog een paar maanden in seizoen. "Daarom gaan we nu volop inzetten op de ondersteuning van de Green-verkoop. Na de zomervakantie gaat iedereen weer in zijn normaal ritme. Het zomerfruit verdwijnt geleidelijk aan en op dat moment trekt de markt traditioneel weer aan voor Green. De natuur in Nieuw-Zeeland was ons gunstig gezind dit jaar en dit heeft voor extra volumes in Zespri Green gezorgd zodat we het seizoen op een goeie manier kunnen afsluiten met een naadloze overgang naar het Europese Zespri seizoen."



Meteen aan de start werd dit seizoen volledig ingezet op de SunGold variëteit en dit zorgde voor een enorme boost en vraag. Nele: "Dat belooft wat voor de toekomst, aangezien de SunGold volumes nog meer zullen gaan stijgen. Daarnaast heeft onze SunGold variëteit minder concurrentie van het zomerfruit dan vooraf gedacht en wordt veel meer als zomerfruit gezien in dan Green. De SunGold past goed bij het Europese smaakprofiel en wordt erg gewaardeerd om zijn zoet/zuur balans en sappigheid. Maar smaken verschillen. Dus daarom zijn er verschillende soorten: groene kiwi's met een frisse smaak en gele kiwi's die superzoet en sappig zijn. Welke je ook kiest, ze zijn beide gezond."



Promoties
"De promoties voor de Zespri-kiwi's lopen goed in de verschillende Europese markten. De wedstrijd 'vind de gouden kiwi' in de Benelux is een enorm succes! Naast deelname via een app op de smartphone kunnen consumenten ook meedoen via een code die ze een foldertje op de voorverpakte SunGold kiwi's in verschillende supermarkten vinden. Er is weer een nieuwe reeks codes geproduceerd die binnenkort op de voorverpakte SunGold kiwi's te vinden zijn. De actie loopt nog tot en met eind september, dus grijp je kans."



Niet aan te slepen
"De 'BigBang' promotie in drie Duitse steden heeft ook voor een enorme 'goudkoorts' gezorgd. Tijdens een enorme tasting hebben heel veel consumenten kennis gemaakt met onze SunGold kiwi en zijn zij deze ook echt gaan aankopen. Tijdens de promotiedagen in de supermarkten in de desbetreffende steden was het fruit niet aan te slepen."

"De campagnes in de verschillende landen zijn nog in volle gang. Bovendien komt er in september een tweede boost die ons kiwifruit in de 'back to school' periode weer in de kijker moet zetten. In een specifieke Italiaanse supermarkt introduceren we de 'colour app'. In de Zespri Green pre-packs vinden consumenten een kleurplaat. Wanneer zij deze kleurplaten scannen met behulp van de augmented reality app, zal deze tekening tot leven komen in de kleuren die de consument er zelf aan heeft gegeven: een unieke ervaring."

In België en Nederland start morgen een nieuwe promotieactie speciaal voor de groothandel. Hierover volgt deze week nog meer informatie op AGF.

Voor meer informatie:
Nele Moorthamers
Zespri Europe
Posthofbrug 10 bus 3
B-2600 Berchem
T + 32 3 201 08 05
F +32 3 201 08 91
M +32 479 87 50 36
nele.moorthamers@zespri-europe.com
www.zespri.eu