Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Erik Kieftenburg, Fruit Noordholland:

"Met Conference-peer hebben we sterke troef in handen"

Tholen - Hoewel de Noord-Hollandse fruitteelt niet door hagel is getroffen, hebben de weersomstandigheden wel zijn gevolgen voor de producties. Met name in de pruimen is er heel wat verregend en zijn de opbrengsten veel lager", vertelt Erik Kieftenburg van Fruit Noordholland uit Zwaagdijk. "Daarnaast zitten we nu volop in de Delcorf-appelen. Ze kleuren niet zo geweldig, maar de prijzen zijn goed. Ook krijgen we de eerste Elstar binnen uit het zuiden van het land. De hagelschade in de rest van het land zal wel zijn gevolgen hebben voor het totaal aantal kilo's. Dus het fruit zal allemaal zijn weg wel vinden."



"Qua peren zitten we momenteel volop in de Triumphe en Clapp's. De opbrengsten van Doyenne du Comice zijn veel lager en liggen op 50% van een normale oogst. We krijgen uit het zuiden van het land ook al de eerste Conference-peren binnen. De perenoogst ziet er op zich goed uit, al zijn er minder stuks en zijn ze ook minder groot", vervolgt Erik.



"Met Conference hebben we in Nederland een betrouwbaar jaarrond product beschikbaar. Het is geen ras dat in een beurtjaar geraakt. Het oude seizoen is prima afgesloten en zo raken we het nieuwe seizoen weer in. De aanwezigheid van Conference is ook de reden dat er nauwelijks clubrassen in peren voorhanden zijn. We hebben namelijk al een ijzersterke troef in handen", besluit de fruithandelaar.

Voor meer informatie:
Fruit Noordholland BV
Groothandelsmarkt 2
1681 NN Zwaagdijk
fruitnhbv@zonnet.nl
www.mjpronk.nl