Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Lucien de Wit, Sous Fresh:

"Medio september altijd een opleving op druivenmarkt"



Tholen - De afzet van Italiaanse druiven verloopt momenteel wat moeizamer dan de afgelopen weken. "We hebben een hele goede start gehad, maar op dit moment is de markt wat rustiger", vertelt Lucien de Wit van Sous Fresh. Toch blijft hij optimistisch gestemd over het verloop van de markt. "De nodige retailacties liggen in het verschiet. Maar de maand augustus is voor de druiven meestal wat moeilijker. Vanaf half september zien we vaak weer een opleving in de druiven. Mensen zijn dan een beetje klaar met het zomerfruit en krijgen weer trek in druiven."



"Kwalitatief is het seizoen vanuit Siciliƫ uitstekend. Ook de kwaliteit van de Red Globe is dit jaar opvallend goed. De Victoria druiven uit Puglia vertonen wel schade na de zware regenval begin augustus. Met name de Palerie zijn voor het grootste deel verloren gegaan en ook het Victoria-seizoen kwam twee weken eerder ten einde, omdat veel druiven het niet overleefden door een te hoge celdruk. Bij de Italia-druiven is er tot op heden alleen schade ontstaan bij de 'openveld-druiven', maar die komen nooit naar Sous Fresh toe", vertelt de importeur.



"Spanje en Griekenland zijn momenteel de andere druivenaanbieders op de markt. De Griekse Victoria's zijn altijd een sta-in-de-weg voor de Italiaanse Victoria, maar dat seizoen loopt nu op het eind. Sinds een week of twee zitten we in het Italia-seizoen en die druiven zien er kwalitatief goed uit. Het prijspeil van de Italia's ligt tussen de 8 en 11,50 euro en dat is eigenlijk te laag, maar ik verwacht wel een opleving de komende weken. De laatste jaren hebben we in september en oktober echter zoveel extreme weersomstandigheden in Italiƫ gezien, dat we altijd wat voorzichtig zijn."



Voor meer informatie:
Lucien de Wit
Sous Fresh B.V.
Venrayseweg 122D
5928 RH Venlo
T +31 77 3230225
F +31 77 3230299
l.dewit@sousfresh.com
www.sousfresh.com