Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Spaanse Kakiproductie 200.000 ton

Het areaal en productieve potentieel van kaki groeide sinds 2004 in Valencia met 20%. Volgens het ministerie van Landbouw is het areaal uitgebreid van 2.281 tot 12.000 hectare: zes maal groter dan tien jaar geleden. In de streek van La Ribera behoort de vrucht tot één van de populairste producten onder de telers.

Bernardo Ferrer van de AVA-ASAJA: " De markt blijft deze vrucht normaal absorberen, vraag en aanbod zijn nog steeds in evenwicht." Uit de exponentiële groei blijkt, enerzijds, de grote acceptatie van kaki door de consumenten, maar anderzijds de noodzaak van producenten om te diversifiëren.

Meer dan 200.000 ton
De kakiproductie wordt naar verwachting meer dan 200.000 ton voor het tweede opeenvolgende jaar, hoewel ongunstige weersomstandigheden in Valencia, zoals hittegolven en hagelbuien, hebben geleid tot een aanzienlijke hoeveelheid fruit dat vroeg van de bomen is gevallen. Dit komt vooral voor op nieuwe plantages waardoor de productie ten minste 10% lager ligt dan op voorhand is geraamd. Dit is de conclusie van een studie uitgevoerd door Valencia Growers Association. Volgens de analyse is er een lagere opbrengst per boom, maar de uitstekende kalibers zijn positief voor de marketing van het fruit op de belangrijkste Europese markten.

Bron: levante-emv.com
Publicatiedatum: