Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

India: Uien uit winkels geplunderd door tekort

De dagelijkse uienconsumptie ligt in India rond de 35.000 ton. De totale import ligt rond de 10.000 ton. Uienhandelaren vragen zich af wat de regering zal doen als de eigen voorraad is verbruikt. Dat de uien dure waar worden - de prijs van importuien ligt rond de Rs 30 per kg/de retailprijs rond de Rs 50 per kg - heeft ook zijn keerzijde. Zo werden onlangs 700 kg uien in een winkel geplunderd. Handelaren vertellen dat steeds meer dieven proberen uien te jatten tijdens het laden en lossen in de trucks.

De overheid heeft de import van 1.000 ton uien goedgekeurd. Men gaat ervan uit dat de toelating van importuien het aanbod zal stimuleren en de consumentenprijzen verder omlaag zal brengen. Overigens ligt de import van uien ligt op een laag niveau. Normaal arriveren er op een doorsnee donderdag 100-120 auto's op de groothandelsmarkt in Vashi. Afgelopen donderdag waren dat er maar 50.
Publicatiedatum: