Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Turkije: vijgenprijzen blijven records breken

De zwarte vijgen uit Bursa, die over de gehele wereld geëxporteerd wordt, is in exportprijs toegenomen tot €2,45 per kilo. De oogst begon op 18 augustus en de vijgen werden geëxporteerd op 22 augustus. Wegens ongunstige weersomstandigheden waren telers bang van een verlies van 40% van de oogst. De exportprijs begon echter op €1,50 en steeg snel tot €2,45, tot opluchting van de telers.

Bursa-vijgen schoon, vrij van ziektes

Hakan Ekim, voorzitter van de Kamer van Landbouw in Bursa, meldde dat volgens onderzoek door de Bursa-vijgen vrij zijn van ziektes. Volgens Ekim waren eerdere claims over schimmelziektes in de vijgen incorrect. "Deze onwaarheid was speculatie die bedoeld was om de prijzen negatief te beïnvloeden. [...] Momenteel zijn de Bursa-vijgen schoon en vrij van ziekte. Er is momenteel geen sprake van schimmelziektes of enige andere ziekte. De prijs is toegenomen tot €2,45. We zien een hoge vraag in de export."

€38 miljoen aan export

Volgens de Uludag vereniging voor de export van verse fruit en groenten werd in 2014 18.000 ton aan vijgen geëxporteerd, wat neerkwam op €38 miljoen. Het meeste werd geëxporteerd naar Engeland, Duitsland, Rusland en Nederland.

Bron: www.aktifhaber.com

Publicatiedatum: