Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Hagelnetten meest populair

16% Nederlandse fruittelers wil investeren in bescherming

Ruim 16 procent van de Nederlandse fruittelers heeft plannen om te investeren in bescherming van gewas en vrucht door middel van regenkappen, hagelnetten, nachtvorstbescherming of vogelwering. Hagelnetten zijn daarvan het meest populair (5,9%).



Dit blijkt uit de resultaten van de jaarlijkse FruitteeltScanner van AgriDirect. Tijdens deze telefonische inventarisatie in juli en augustus van dit jaar hebben ruim 900 Nederlandse fruittelers vragen beantwoord over o.a. hun bedrijfsactiviteiten en de toekomst- en investeringsplannen. Een steekproef van ruim 250 fruittelers beantwoordde eveneens een vraag over investeringsplannen in regenkappen, hagelnetten, nachtvorstbescherming en vogelwering.

Meeste investeringsplannen in hagelnetten en vogelwering
Van de Nederlandse fruittelers heeft 5,9% plannen om te investeren in hagelnetten ter bescherming van hun teelt. Daarnaast wil 5,1% vogelwering aanschaffen, wil 4,3% investeren in regenkappen en wil 2,7% investeren in nachtvorstbescherming.

Meer informatie:
AgriDirect BV:
Ilse Gielen
E: ilse@agridirect.nl
T: +31 (0)475 492549
www.agridirect.nl


Publicatiedatum: