Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zuid-Afrikaans citrusseizoen eindigt normaal

Onlangs werd een vergadering gehouden van het Permanent Comité van de EU met betrekking tot Zuid-Afrikaanse citrus. Daar werden geen besluiten tot verdere maatregelen genomen. Op dit moment wordt niet verwacht dat de markt wordt gesloten of dat de handel aan banden wordt gelegd, maar het comité zal wel over drie weken opnieuw vergaderen.

Een verslag van het Voedsel- en Veterinair bureau speelde een sleutelrol in de beslissingen van het comité, nadat de maatregelen en verbeteringen van het RMS werden erkend. Het comité gaf echter wel aan bezorgd te zijn over het aantal onderscheppingen dat heeft plaatsgevonden.

"Het is belangrijk voor Zuid-Afrika om onze CBS-processen en systeem te blijven volgen, zodat we onszelf niet nog een keer op de agenda plaatsen," waarschuwde Deon Joubert, vertegenwoordiger van de Citrus Growers' Association voor Markttoegang en EU-zaken.

"We zouden nu het seizoen normaal moeten beëindigen."

Voor meer informatie:

Deon Joubert
Citrus Growers Assocation
Tel: +27 21 976 58 60
Email: deonj@cga.co.za
Skype: deon.joubersta
 
Publicatiedatum: