Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
NorgesGruppen meldt resultaten | biologische winkel in Duitsland heeft geen afval

Omzetgroei Spaanse retail neemt toe in juli

Pilot programma in Philadelphia vermindert verspilling supermarkten
Drie universiteiten in de omgeving van Philadelphia zijn gaan samenwerken met de Environmental Protection Agency van de VS om gebruik te maken van levensmiddelen, die anders weggegooid zouden worden. Met dit pilot programma werd in een maand tijd zo'n 15.000 kilo aan overbodig voedsel geborgen. Als het programma nationaal toegepast zou worden, zou jaarlijks zoveel als een 450 miljoen kilo aan voedingsmiddelen gered kunnen worden. Studenten begonnen om gekneusd, misvormd of op andere manieren ongebruikt AGF te verzamelen van 11 supermarkten in de regio. Vervolgens ontwikkelden ze daarmee producten en recepten, die het verzamelde fruit meer aantrekkelijk maakten. (manufacturing.net)

Angst groeit dat Morrisons uit de FTSE valt

Supermarktketen Morrisons loopt gevaar om buiten de FTSE 100-lijst van de grootste Britse ondernemingen te vallen. Onlangs was het bedrijf nog net boven de grens voor het van de lijst uitgesloten worden. In juni was het management van Morrisons opgelucht dat het bedrijf de uitsluiting van de Financial Times Stock Exchange Index in het laatste kwartaal had weten te vermijden. (yorkshirepost.co.uk)

Haggen zegt dat alle leveranciers worden betaald

Haggen heeft onlangs aangegeven dat het bedrijf werkt aan het oplossen van de problemen met leveranciers rondom de leveringsketen. De supermarktketen verwacht om alle betrokkenen volledig te kunnen betalen. De verklaring komt in reactie op meldingen in de media dat het bedrijf niet op tijd zijn leveranciers zou betalen. "Haggen communiceert regelmatig met leveranciers," zei het bedrijf in een statement. "We hebben alle vertrouwen dat ze volledig uitbetaald krijgen. We werken hard aan het oplossen van enige lopende issues met betrekking tot onze leveringsketen wegens de recente sluiting van een aantal winkels. Onze vestigingen ontvangen ladingen van leveranciers en het goederenverkeer is aangepast." Haggen heeft recentelijk 27 winkels verspreid over de VS gesloten. (supermarketnews.com)

Retailer Cencosud schrijft Braziliaanse activa af
De Latijns-Amerikaanse retailer Cencosud heeft zijn financiële verwachtingen voor Brazilië bijgesteld wegens zorgen over de Braziliaanse economie. Daardoor heeft het bedrijf zijn activa in dat land afgeschreven. "De vermindering van waarde van de Braziliaanse activa heeft geen effect op de cashflow die dit jaar verwacht wordt, en ook niet op de bereidheid van het bedrijf om te betalen," zei een woordvoerder van het Chileense bedrijf. De mogelijkheden van de onderneming om dividend uit te betalen zouden in 2015 echter wel beperkt zijn, gaf de woordvoerder toe. Cencosud beheert supermarkten, doe-het-zelfzaken en warenhuizen in Chili, Argentinië, Colombia, Peru en Brazilië. (Reuters)

Bankroet A&P verkoopt winkels om banen te redden
A&P gaat proberen om tienduizenden banen te redden door winkels te verkopen. De 25 vestigingen die verkocht moeten worden bevinden zich in de regio's van New York en New Jersey en zullen rond Thanksgiving gesloten worden. In totaal beheert de failliete supermarktketen 301 locaties. (nypost.com)

Noorwegen: NorgesGruppen meldt resultaten 
De Noorse marktleider NorgesGruppen heeft zijn resultaten onthuld voor de eerste helft van 2015. Er was sprake van een toename in omzet van 5,7% tot OK 35.978 miljoen (€3,8 miljard). De retailer gaf aan dat de groei voornamelijk natuurlijk was, hoewel de overname van ICA positief had bijgedragen. Tegelijkertijd is er sprake van dat een nieuwe online supermarkt de markt zal betreden. (igd.com)

Omzetgroei Spaanse retailsector neemt toe in juli
De Spaanse retailomzet groeit in juli sneller dan verwacht. Dit blijkt uit cijfers van het statistiekenbureau INE. De retailomzet steeg met 4,1%, wat sneller is dan de omzetstijging van 2,4% in juni. De maand-op-maand levensmiddelenomzet steeg met 1,6% en die van non-foodproducten met 1,5%. (rttnews.com)

Dixy verlaagt verwachtingen jaaromzet
De Russische supermarktketen Dixy heeft de verwachtingen voor de omzet over 2015 lager gesteld. Het bedrijf geeft toe dat het traag heeft gereageerd op het verlies van koopkracht van de consument. Qua omzet is Dixy de vierde grootste Russische supermarktketen en opereert het voornamelijk met buurtwinkels. De omzetgroei van het bedrijf daalde scherp dit jaar en presteerde slechter dan concurrenten Lenta, Magnit en X5. Waar eerst sprake was van een groei van 20% tot 25%, houdt men nu rekening met een groei van 16% tot 20%. De toename geeft ten dele de plannen weer van het bedrijf om dit jaar 500 nieuwe locaties te openen. (themoscowtimes.com)

Axfood Sverige verandert naam in Dagab
Het Zweedse Axfood Sverige heeft zijn naam veranderd in Dagab en heeft een nieuw logo onthuld dat met de naamsverandering geïntroduceerd wordt. De supermarktketen werd vaak verward met het moederbedrijf Axfood. Daarbij legde de oude naam niet genoeg de verscheidenheid van het bedrijf uit. (esmmagazine.com)

Interessante links over retail

Australië: Woolworths draait slecht, maar er komt verandering

Klik hier om het artikel te lezen.


Biologische winkel in Duitsland zonder afval
Klik hier om het artikel te lezen.


Publicatiedatum: