Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Frank Valckenier:

"Aardbeienprijs hoog geweest door bitter weinig aanvoer"

Tholen - De vakantieperiode is voorbij in België. Het was weken rustig in de AGF-handel. Dit vertelt Frank Valckenier, groothandelaar in Mabru. "Het schooljaar is weer van start gegaan, maar dat kost ook veel geld. We merken dat de consumptie nog steeds niet op niveau is. Meestal is dat pas rond half september als onze klanten ook weer aan scholen gaan leveren."

Het eerste hardfruit

Het hardfruitseizoen is weer begonnen. "Er komt van verschillende rassen wat binnen. Zo hebben we Delbare, Beurré Hardy, Triomphe de Vienne en van de week komt Durondeau voor het eerst op de markt. Het zijn allemaal nog maar kleine volumes." Hij ziet het seizoen vrij positief tegemoet. "Telers hebben nog wel wat water nodig, want het fruit valt nu door de droogte nog vrij klein uit." Prijzen voor de eerste volumes zijn hoog geweest, maar dat is momenteel alweer dalende. Voor Delbare werd in het begin nog 90 cent gegeven en nu is dat al teruggezakt naar de 50/60 cent.



Aardbeien
De handelaar verkoopt Belgische aardbeien tot en met Nieuwjaar. "De aardbeien zijn de laatste 14 dagen van augustus vrij duur geweest. Er was bitter weinig aanbod de afgelopen weken en door de hoge prijs was het moeilijk verkopen. De prijs is nu weer op niveau. Gisteren werd de Elsanta rond de 1,80-1,90 per halve kilo geveild. Vorige week is het tot 3,80 geweest. Dan kun je er feitelijk niets aan verdienen. Met veilingkosten zit je al snel aan 4 euro en wat moet je dan gaan vragen? Dat zijn meer prijzen voor rondom nieuwjaar.

Hij hoopt dat de handel half september weer aantrekt. "We hadden in de verlofperiode momenten dat het heel rustig was. Dan werkten we soms nog maar met 30% van het cliënteel. Natuurlijk komt deze periode elk jaar weer traditioneel terug, maar toch hoop je bij mooi weer altijd meer te verkopen."

Voor meer informatie:
Valckenier BVBA
Frank Valckenier
Kerkhofstraat 10
1760. Roosdaal-Pamel
Tel: +32 475-682125

Magazijn Mabru
Quai des Usines 22-23 Halle E
Tel: +32- (0)2 241 50 54
www.mabru.be