Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Pianospelen met fruit

Dankzij de nieuwste accessoire voor de Raspberry Pi, van Adafruit, heeft iemand met de inhoud van zijn fruitschaal een complete piano weten te creƫren, compleet met geluidseffecten en instelbare tonen.

Met de Capacitive Touch HAT van Adafruit kan praktisch alles eenvoudig in geluidapparatuur veranderd worden. Het paneel wordt boven op de Raspberry Pi-unit bevestigd. De HAT biedt 12 kanalen met capacitieve sensortechnologie.



De geleidende materialen zijn zeer divers wat blijkt uit het project van Federico Ramos Ortega op YouTube. Hij sloot 12 stuks fruit aan op de 12 kanalen van de Capacitive Touch HAT.

Negen stukken fruit fungeren als geluidskanalen, die bij aanraking het geprogrammeerde MIDI-effect playbacken. Drie stuks fruit dienen om de tonen te bedienen en van instrument te veranderen. Het resultaat levert een unieke ervaring op.

Bron: liliputing.com
Publicatiedatum: