Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Beurscorrectie kan gevolgen hebben voor fusie Ahold en Delhaize

De scherpe koersdalingen op de Europese aandelenbeurzen kan gevolgen hebben voor de fusieplannen van de supermarktketens Ahold en Delhaize. Die deal wordt immers in aandelen afgerekend. Delhaize-aandeelhouders zouden door de lagere koers van de aandelen Ahold kunnen besluiten hun stukken toch maar niet aan te bieden

Delhaize-aandeelhouders krijgen in het bod voor elk aandeel dat ze bezitten 4,75 stukken Ahold. Ten tijde van de aankondiging van de fusie betekende dat een vergoeding van 90,04 euro per aandeel. Maar de koers van Ahold is flink gedaald, waardoor het bod nu nog maar 80,66 euro per aandeel bedraagt: een daling van 10,4%.

Delhaize-aandeelhouders zouden door die lagere vergoeding kunnen besluiten hun stukken toch maar niet aan te bieden, al moet daarbij worden aangetekend dat de koers van Delhaize inmiddels ook 9,1% lager is dan de openingskoers na bekendmaking van het bod. En de Ahold-stukken kunnen natuurlijk ook weer in waarde stijgen.

bron: Financieele Dagblad

Publicatiedatum: